Dječji tjedan poduzetništva

SENJ – Na inicijativu Udruženja obrtnika Senj u osnovnoj školi „S.S. Kranjčevića“ Ministarstvo poduzetništva i obrta te  Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ proveli su projekt „Dječji tjedan poduzetništva.“  Riječ je o edukativnim radionicama za učenike osnovnih škola i njihove nastavnike koje imaju za cilj potaknuti uvođenje sustavnog obrazovanja za poduzetništvo u hrvatski obrazovni sustav te u konačnici razviti poduzetnički duh kako bi se stekle poduzetničke kompetencije.                                                                                

– Kroz radionice projekta i prezentacije osnovnoškolci su učili kako od najranije dobi sudjelovati u stvaranju obiteljskog proračuna, kako postati dio tima, kako raspolagati vlastitim džeparcem i pritom stvarati navike štednje, kako razviti samopouzdanje i vlastite ideje, kaže tajnica UO Senj, Anita Lopac.

Nastavak ispod oglasa

Na prezentaciji rezultata projekta i dodjeli priznanja učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u projektu u Osnovnoj školi prisustvovali su među ostalim i Vjekoslav Rakramarić, pomoćnik ministra  poduzetništva i obrta, Vitomir Tafra, predstavnik Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“, Darko Nekić, gradonačelnik Grada Senja i njegov zamjenik Filip Samaržija.   U nastavku realizacije projekta predviđene su slične aktivnosti i u senjskom dječjem vrtiću „Travica“

L.O.