U srijedu 5. listopada 2011.godine  gradonačelnik Milan Kolić sa suradnicima upriličit će prijem za djecu i tete iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenike i učitelje OŠ „dr.Jure Turić“ u povodu Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan održava se od 3. do 9. listopada pod geslom Ljubav djeci prije svega te s porukom javnosti Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge.

Savez društava Naša djeca Hrvatske podsjetio je da je to tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci te da se uvijek održava u prvom “punom” tjednu listopada i traje sedam dana.

Neki su od ciljeva te akcije da se pozornost najšire javnosti usmjeri na potrebu ostvarivanja prava djeteta i provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu, organizacija posebnih i prigodno odabranih igara, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu te da se potakne volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom.

U sklopu Dječjeg tjedna tradicionalno u podne na glavnome trgu ili nekome drugom prikladnom mjestu djeca i odrasli zajedno upućuju poruku Dječjeg tjedna ili neku drugu odabranu poruku djece odraslima, a za njegova trajanja organiziraju se javne radionice, provode humanitarne akcije Djeca djeci te održavaju prigodne priredbe i izložbe, zabavne igre i nagradni kvizovi.

Više informacija o Dječjem tjednu može se naći na internetskoj adresi www.savez-dnd.hr

H.J.