Do kada će vrijediti pravilo: parkiraj gdje hoćeš!!!

0
Foto: Ilustracija

Gotovo je nevjerojatna bahatost dijela naših vozača. Zaustavljanje i parkiranje na površinama označenim isključivo za invalide treba se ticati nečijeg džepa i morala. Novac svatko ima, ali su u mnogim slučajevima moral i odgoj pomalo strane osobine takvih bahatih vozača. Parkiranje automobila  doslovno posvuda po Gospiću stara je novost. Unatoč sankcioniranju tih bahatih i nesavjesnih vozača od strane policije, svoj doprnos uvođenju reda u ovom smislu daju i prometni redari. Za dio vozača koji još uvijek misle kako im je sve dopušteno vrijedi ova obavijest:

Obavještavaju se svi građani sa područja Grada Gospića da se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Odluci o komunalnom redu strogo zabranjuje zaustavljanje i parkiranje motornih vozila na nogostupu, na raskrižju, na obilježenom pješačkom prijelazu, na javnoj zelenoj površini i drugim javno prometnim površinama koje nisu označene prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

Kontrolu nepropisnog parkiranja i upravljanja prometom vršit će osposobljeni  prometni redari Grada Gospića te će sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Odluci o komunalnom redu novčanim kaznama kazniti sve neodgovorne vozače koji počine prekršaje suprotne odredbama  Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Odluke o komunalnom redu, stoji u obavijesti.

Razloge ovakvih upozorenja vozačima već smo opisali. Čini se kako je zbog čestih prigovora i pritužbi građana na neodgovorne vozače koji vozila parkiraju gdje stignu pomalo već svima „prekipjelo“ jer na taj način ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih sudionika u prometu ili predstavljaju smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka. O kolonama vozila u svatovima  koje u svojem pijanom bauljanju gradom ne mare za semafore, pješake i prometne znakove pisat ćemo uskoro.

L.O.