Bez lažne skromnosti Općina Perušić se zadnjih godina etablirala među ličkim jedinicama lokalne samouprave koja niže brojne uspjehe u realizaciji brojnih projekata. Od načelnika Općine Perušić Ivice Turića doznajemo kako je samo pitanje dana kada će biti otvoren novi Vatrogasni dom.

-Na lokaciji nekadašnje tvornice likera i prerade voća u Perušiću izgrađen je novi Vatrogasni dom DVD-a Perušić korisne površine oko 560 m2. Objekt je vrlo funkcionalan, sa svim sadržajima potrebnim u njegovoj specifičnoj zadaći. Izgradila ga je Građevinska tvrtka „Kulić invest“ iz Vinkovaca. Vatrogasni dom je prošao sve kontrole i do konca ovoga mjeseca očekuje nas njegovo svečano otvaranje jer će uskoro dobiti uporabnu dozvolu.
Ovaj projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, od čega 4.250 000 kuna financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a ostatak Općina Perušić. Gabariti doma su 27 X 12 metara, a sagrađen je na dvije etaže. Bit će tu tri velike garaže za vatrogasna vozila, radni prostori i jedna veća dvorana. Na katu ćemo imati još jednu veću dvoranu, a tu će biti prostorije i skladište za potrebe civilne zaštite. Vatrogasni dom DVD-a Perušić trebao bi biti konačno jedan adekvatan dom našim vatrogascima, definirao nam je načelnik Općine Perušić Ivica Turić.

DVD Perušić trenutno ima dvojicu zaposlenih profesionalaca i čak 22 operativca-vatrogasca koji su potpuno educirani i opremljeni za ove zahtjevne poslove jer zaista, a ne samo metaforički, smiono ulaze u vatru i vodu, spašavaju ljude iz prometnih nesreća i inače djeluju posvuda gdje je to potrebno.

L. O.