Do petka vruće i sparno, nakon toga pljuskovi s grmljavinom i olujna bura

Foto: GsPress

Do petka pretežno sunčano i vruće, mnogima i sparno, uz samo rijetke pljuskove. U petak nagla promjena vremena s kišom, često i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, te osjetnim padom temperature, na Jadranu jakom i olujnom burom, najprije na sjevernom dijelu. Od subote djelomice sunčano i svježije, uz slabljenje vjetra, javlja HRT.

Srijeda – većinom sunčano i vruće, ali ne i sasvim stabilno

Nastavak ispod oglasa

U istočnoj će Hrvatskoj prevladavati sunčano i vruće, ali i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer. Vjetar većinom slab.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni.

U gorskim krajevima djelomice sunčano samo ponegdje uz malu vjerojatnost lokalnih pljuskova. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vruće. Uz obalu će ujutro puhati umjerena i jaka bura koja će prijepodne oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano i vruće, s dnevnom temperaturom zraka i do 32 °C. Uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Rijetki pljuskovi mogući su u unutrašnjosti Dalmacije.

I na jugu Jadrana pretežno sunčano i vruće. Puhat će prema otvorenom moru slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a uz obalu jugozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito.

Četvrtak – još toplije, uz južinu, u petak promjena i osvježenje, za vikend opet stabilnije…

U četvrtak na kopnu djelomice sunčano te vruće i sparno, a samo ponegdje su ogući kratkotrajni pljuskovi. U petak nagla promjena vremena s pljuskovima i grmljavinom, uz osjetan pad temperature zraka, a ponegdje može biti i olujnog nevremena. Od subote djelomice sunčano i osjetno svježije, ali uz blagi porast temperature tijekom novoga tjedna.

Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano i vruće. U petak prolazno naoblačenje s pljuskovima s grmljavinom, uz pad temperature zraka. Od subote barem djelomice sunčano i malo manje toplo. Puhat će većinom slaba bura i sjeverozapadnjak, a u petak jaka bura s olujnim udarima.

L.O.