Do ponedjeljka većinom suho i sunčano, a od utorka promjena!

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu u početku biti magle i niskih oblaka, vjerojatno češće nego u srijedu. A zatim će danju biti sunčano uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 7 do 9 °C, a najviša dnevna oko 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro i dio prijepodneva opet maglovito, ali je u najsjevernijim krajevima magla manje vjerojatna jer će zapuhati jugozapadni vjetar. Vjetar u Međimurju poslijepodne može biti i umjeren. Najviša temperatura od 23 do 26 °C, javlja HRT.

Nastavak ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a osobito će u noći i ujutro biti niskih oblaka i mjestimične magle. U gorju sunčano, uglavnom u Lici ujutro s maglom. Prema otvorenom moru zapuhat će slabo do umjereno jugo, uz malo do umjereno valovito more, a u Gorskom kotaru do umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura od 6 °C u Lici do 16 °C na otocima.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a magla je manje vjerojatna nego u srijedu i vjerojatno će biti samo ponegdje u njezinoj unutrašnjosti. Zapuhat će slabo i umjereno jugo, uz malo i umjereno valovito more, osobito na otvorenom. Najviša temperatura od 23 °C na otocima do 27 °C u unutrašnjosti Dalmacije.

Podjednaka najviša temperatura bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će i dalje biti sunčano. Ujutro burin, a danju uglavnom slab jugoistočni vjetar, uz malo valovito more temperature i do 23 °C. Najniža temperatura zraka na moru oko 17 °C, u zaobalju niža.”

Do ponedjeljka većinom suho i sunčano, ponegdje tek nakon magle, a od utorka promjena!

“I u nastavku tjedna u unutrašnjosti će u jutarnjim satima biti magle, a u subotu najčešće i uz njezino najdulje zadržavanje – stoga i dalje oprez u prometu. Danju će prevladavati sunčano. Iako će biti toplije od prosjeka, temperatura zraka bit će niža nego prošlih dana – i jutarnja i dnevna. Idući tjedan očekuje se porast naoblake i oborine, sjeveroistočni vjetar i zahladnjenje, pa nije na odmet ovaj tjedan što bolje iskoristiti.

Na Jadranu do ponedjeljka pretežno sunčano uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadnjak, početkom petka još ponegdje i jugo. Najviše vedrine očekuje se tijekom vikenda, osobito u subotu. Temperatura zraka bez veće promjene, isto tako i temperatura mora, pa će ovaj tjedan još biti i prilike za kupanje. Naravno, idući tjedan i na Jadranu se očekuje promjena vremena.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ