Na području destinacije Lika od sada je moguća kupnja zajedničke ulaznica koja po jedinstvenoj cijeni omogućuje ulaz u čak osam zaštićenih prirodnih područja. U destinaciji Lika nalaze se tri od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a tu je i park Prirode Velebit kao najveće zaštićeno prirodno područje u Hrvatskoj, zatim Grabovača kao jedini pećinski park u svijetu te Smiljan, rodno mjesto jednog od najpoznatijih svjetskih genija – Nikole Tesle.

S obzirom da gotovo 60 posto površine destinacije Lika zaštićeno nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode, destinacija Lika prava je ekološka oaza. Upravo zbog toga ovaj klaster radi na brendiranju destinacije zaštićenih prirodnih područja, što je ujedno i jedan od ciljeva formiranja zajedničke ulaznice destinacije Lika.  Pri tome je zajednička ulaznica destinacije Lika formirana je u suradnji Klastera Lika Destination i atrakcija koje obuhvaća:

  • Nacionalni park Plitvička jezera
  • Nacionalni park Sjeverni Velebit
  • Nacionalni park Paklenica
  • Park prirode Velebit
  • Baraćeve špilje
  • Pećinski park Grabovača
  • Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda Otočac te
  • Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan

Budući da NP Plitvička jezera godišnje posjeti 10 posto  svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, cilj je da taj veliki broj turista otkrije i ostale, manje poznate, ali vrlo  atraktivne prirodne ljepote Like. Zajedničku ulaznicu destinacije Lika moguće je kupiti u NP Plitvička jezera ili online na stranici parka. Cijena ulaznice je 350 kn za odrasle i 250 kn za djecu od 7 do 18 godina, što je ušteda od gotovo 50 posto jer kad biste karte kupovali pojedinačno platili biste ih 630 kn. 

Kupljeni voucheri mogu se iskoristiti do 30. rujna ove godine.

Sve ovo dovoljno je  provjeriti na poveznici – Lika Destination-Zajednička ulaznica destinacije Lika, a ako uz uživanje u prirodnim ljepotama želite vrijeme provesti aktivno ili isprobavajući gastronomske delicije posjetite web stranicu Klastera Lika Destination: www.lika-destination.hr, istražite ostatak turističke ponude i upoznajte destinaciju Lika u potpunosti. Svakako se isplati!

L.O.