HDZ zastava
Ilustracija

Portal Lika online ekskluzivno doznaje da je Anton Toni Buneta, istaknuti član i utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice odlučio zatražiti ispisnicu iz stranke sa kojom je dobivao mnoge političke bitke. Ne samo da je Toni doajen i utemeljitelj HDZ- a koji je sudjelovao u svim stranačkim pobjedama, on je i istaknuti sportski djelatnik vrlo dobro poznat u nogometnim krugovima. Buneta je i jedan je od čelnika neki kažu “najhrvatskijeg” nogometnog kluba – kluba „Velebit“. Toni je i dragovoljac Domovinskog rata koji je  gotovo poginuo boreći se sa svojim suborcima za neovisnu Hrvatsku. On pak kaže drugačije, ne da je umalo poginuo, već da je gotovo dao život na oltar Domovine.

Doznajemo da njegovo nezadovoljstvo tinja već duže vrijeme te mu i na zadnjim unutarstranačkim izborima pod izlikom korona krize nisu dopustili sigurnu pobjedu. Toni je  nezadovoljan gospićkim, a ne nacionalnim HDZ-om, koji nema osobu koja bi probudila potrebni plamen koji tom ogranku stranke treba. Dakle, izašao je iz stranke zbog nezadovoljstva, vrlo jasno ističe gospićkim HDZ-om koji je prema tvrdnjama mnogih  priljepak i produžena ruka Karla Starčevića.

Naravno, nije lako osobama koje su utkale sebe u Hrvatsku demokratsku zajednicu odlučiti se na ovakav čin. To zapravo jasno pokazuje ovog ogranka stranke, koji je na zadnjim prijevremenih izborima zbog takve politike postao treća politička opcija.

Hoće li Toni Buneta nastaviti politički djelovati i kome će se prikloniti ostaje za vidjeti?

Sam Buneta u kratkom razgovoru potvrdio nam je ove informacije.

L.O.