„Lakmus papir“ ove korona epidemije uvijek je vidljiv i tamo gdje se ne nadamo. Iz cijele Hrvatske stižu vijesti o pojačanim okupljanjima građana, počesto i izvan odredaba epidemioloških mjera.

U našem najljepšem Nacionalnom  parku Plitvička jezera vikend iz snova, uzimajući sve ovo u obzir. Prema riječima glasnogovornika ove ustanove Ognjena Borčića jaka južina danas je u razgledavanju parka omela neke posjetitelje, ali inače…

-Bio je to jako dobar vikend jer se jučer prodalo oko 2 000 ulaznica, koliko je i planirano u ovo  vrijeme korone. Posjetitelji su više nego li zadovoljni našim prijemom, odnosom svih s kojima su dolazili u doticaj. Elektro-brodovi na Kozjaku stalno su vozili, panoramski vlakići također.

Danas je jaka  južina ometala neke posjetitelje u razgledavanju Plitvičkih jezera, ali oni najuporniji nisu se na vremenske (ne)prilike previše osvrtali. Prognoze vremena najavljuju nam novo zahlađenje i snijeg. To znači da će ovaj prirodni ures opet bljesnuti u svojoj ljepoti, rekao nam je glasnogovornik Borčić.

Što dodati na sve ovo? Malo toga jer su ovi podaci kao po staroj gnomi „pametnome dosta“. Bezvremenska ljepota Plitvičkih jezera turistički je adut kojega niti korona ne može zaustaviti. Pa ako nema Kineza koji su sve brojniji gosti Plitvica, konačno su na svoje došli domaći posjetitelji. 

„Stojim, gledam, udišem i slušam svu ovu ljepotu. Puni mi dušu i čini mi se da postajem puno veći nego li uistinu jesam. Na pravom sam mjestu da bih ostvario svoj makar dnevni eskapizam“! -S.Krieger

M.S.