Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac potvrdio nam je da su predstavnici USKOK-a prije desetak dana posjetili gradsku kuću u Otočcu te da su izuzeli određene dokumente.
Na naš upit zašto nisu obavijestili javnost, odnosno medije o „nenadanom“ posjetu USKOK-a gradskoj kući, gradonačelnik Kostelac je kazao da ne žele stvarati unaprijed nepotrebne negativne konotacije i da ne žele davati nikakve izjave o tome. Mi smo se njima stavili na raspolaganje u svemu što ih zanima, no o razlozima njihova dolaska, konkretnim predmetima koji su ih zanimali, u skladu s njihovim naputkom, ništa ne možemo govoriti, kazao je Kostelac.
Treba podsjetiti da se već duže vrijeme u javnosti provlače brojne priče o navodnim malverzacijama bivše gradske vlasti koja je u nasljeđe novoj vlasti ostavila praznu gradsku kasu i minus od oko 20-ak milijuna kuna. Te navodne malverzacije i višemilijunska dugovanja, kao i optužbe na bivšu vlast u Otočcu i gradonačelnika Maria Barkovića, konstantno se koriste u dnevno političko reklamiranje političkih stranaka, stoga i ne čudi da je USKOK napokon pokucao na vrata gradske kuće kako bi pokušao „pročešljati“ određenu dokumentaciju za koju mnogi drže da je inkriminirajuća.

Dražen Prša