Dobar start ŽKK „Gospić“ u WABA ligi

Košarka, košarkašice

Kako smo već javljali  u Vodicama je odigran prvi turnira WABA lige za kadetkinje 2002. i mlađe. Mlade košarkašice ŽKK  „Gospić“ su igrale dvije utakmice, prvu protiv RMU „Banovići“ i drugu protiv ekipe „Budućnost- Lovćen“.

Na početku utakmice osjetila se trema kod naših cura, nakon izjednačene prve četvrtine košarkašice Banovića prave razliku i odlaze na poluvrijeme sa prednošću od 14 razlike, 22:36. Drugo poluvrijeme Gospićanke pokazuju kvalitetu i karakter i okreću utakmicu u svoju korist. Treću četvrtinu dobivaju sa 20:11, a zadnju četvrtinu izvrsnim vođenjem sa klupe Borisa Viraga sa 22:7  pa u premijernom nastupu mladih košarkašica ŽKK „Gospić“ dolazi do prve pobjede. Za Gospićanke najviše koševa su dale Rimac 22, Strilić 15 i Jamičić 10.

Nastavak ispod oglasa

Odmah nakon ove utakmice čekale su ih košarkašice Budućnosti iz Lovćena , ekipe u kojoj uglavnom igraju kadetske reprezentativke Crne Gore. Odmornije i kvalitetnije Crnogorke su pobijedile 82:29. Ipak, isktrene čestitke našim mladim snagama i trenerima na odličnom otvaranju WABA lige. Slijedeći turnir se igra u Gospiću 25. studenoga kada nastupaju ŽKK „Ilirija“ i  ŽKK „Ježice“ iz Slovenije te ŽKK „Vodice“.

ŽKK/L. O.