Stara lovačka izreka tvrdi: Kako si brinuo o divljači i lovištu tako ćeš i loviti! Lovci iz družine LD „Cvituša“ iz Lovinca opet su na djelu dokazali ispravnost ove tvrdnje. Pokazatelj dobrog gospodarenja lovištima  IX/37 Vrh jelovi i IX/119 Zajedničkim lovištem vraća im se kroz „dobru kob“, brojem i kvalitetom trofeja.

Zato lovci LD”Cvituša” Lovinac i dalje imaju odlične rezultate u odstrjelu divlje svinje. Krajem  11. mjeseca 2020. godine lovac Petar Serdar odstrijelio je vepra težine oko 170 kg, s kljovama 117,70 cict. Početkom siječnja uz organizaciju lovnika Nikole Pešut odstrijeljena su dva vepra. Jedan vepar je ocijenjen s 101,00 cict, a drugi je ocijenjen s 112,40 cict. U lovu gdje je odstrijeljen veći vepar nastradali su psi u borbi s grdosijama. Jedan pas je uginuo, dok je više pasa ozlijeđeno.

Početkom ove godine u  lovištu su prilikom više lovova  na divlju svinju od zadobivenih ozljeda  uginula  četiri psa jer nisu izdržali ozljede koje im je nanio vepar,što pokazuje da u lovištu borave kapitalni primjerci divljih svinja.

Pokazuju to i trofeji lovinačkih lovaca.

L.O.