Dobra suradnja uz stalne konzultacije

GOSPIĆ- Povodom desete obljetnice Dana broja 112 gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić je u društvu zamjenika Ivana Biljana primio izaslanstvo Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić. Pri tome je pročelnik ureda Joso Živković u društvu najbližih suradnika sumirao rad „Centra 112“ u deset godina postojanja.
-Previše bi nam vremena oduzeli kada bismo naveli samo dio aktivnosti našeg centra i žurnih službi. Dok ovdje sjedimo traje potraga za nestalom osobom na području Udbine. Poplave, požari, teške prometne nesreće-samo su dio problema s kojima se svi zajedno gotovo svakodnevno nosimo, svako na svoj način. U ovih 10 godina spašeni su mnogi životi, privatnu i društvenu imovinu, rekao je pročelnik Živković.
Gradonačelnik Petar Krmpotić pohvalio je sve sudionike akcija koje je Područni ured za zaštitu spašavanja predvodio na području Gospića i Ličko-senjske županije. Istaknuo je kako se u praksi dokazala opravdanost uspostave ovog tijela, kao i jedinstvenog telefonskog broja 112 koji je postao sinonim za koordinirano spašavanje u kojemu, osim Centra 112, sudjeluju i pripadnici svih žurnih službi poput policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Gorske službe spašavanja, civilne zaštiti i jedinica lokalne samouprave.
-Čestitam vam na 10 godina koordiniranog i kontinuiranog rad. Ističem pojam „koordiniranog“ kao načelnik Stožera zaštite i spašavanja pri čemu smo odlično surađivali i u teškim situacijama tražili mišljenje DUZS. Naš i vaš angažman nisu samo obveza, nego li i naš ukupni doprinos zajednici. Da bi sigurnost građana i njihove imovine bila na najvećem mogućem stupnju. Ono čime smo vođeni jest potreba da sustav zaštite i spašavanje treba uvijek nadograđivati i usavršavati. Unaprijedili smo sustav vatrogastva u JVP i DVD-ima. Moram istaknuti zadovoljstvo u vidu suradnje, operativnog djelovanja i rada same postrojbe JVP Gospić i DVD-a Pazarišta i to kroz stalne konzultacije svih službi sa Gradom i PUZS Gospić. Tako je za JVP Gospić nabavljeno novo vatrogasno vozilo vrijedno više od milijun kuna , dok smo u suradnji sa DUZS DVD Pazarišta opremili posebnim vozilom za gašenje šumskih požara i raslinja, rekao je između ostaloga gradonačelnik Krmpotić koji je istaknuo zadovoljstvo suradnje Grada Gospića sa svim žurnim službama sa ovog područja.

H. J.

Nastavak ispod oglasa