Centar grada u kojem će boraviti predsjednica RH u mraku!

Gospić jučer

Portal Lika online već je nekoliko puta upozoravao na potrebu regulacije javne rasvjete u gradu Gospiću. Sve su glasniji upiti građana zašto se u gradu ne izvrši regulacija rasvjete kako sigurnost sudionika u prometu ne bi bila dovedena u pitanje. Posebice pješaka. Ovako postaje jasno kako je informacija da je gradonačelnik zabranio ugovornom izvoditelju sve radove na rasvjeti, te da je otkazao taj ugovor-istinita. Sve je jasnije kako će se Grad uskoro naći pred tužbama zbog svega, uz nadu da će se svijetla ipak ubrzo upaliti kako netko ne bi stradao u prometu pa i u samom centru grada gdje je i veća prisutnost pješaka, posebice djece.

U posjet Gospiću dolazi predsjednica RH  Kolinda Grabar Kitarović. Kada se odluči za večernji obilazak grada domaćini će joj morati osigurati baterijsku svjetiljku, uz riječi dobrodošlice: Dobro došli u Gospić, grad tame! Ali ne samo u fizičkom smislu. Osim toga, netko bi se mogao zapitati tko je ugasio gradsku rasvjetu oko apartmana u kojem će boraviti predsjednica.

Brojne novinarske ekipe koje se iz centra grada planiraju javiti uživo u svijet će poslati jako ružnu sliku. 

Središte Like zadnjih dana u večernjim satima neodoljivo podsjeća na prijestolnicu Sjeverne Koreje Pjongjang. Odlukom „velikog i dragog vođe“ ondje nije preporučljivo šetati noću pa su ulice manje-više u mraku. Bolje je gledati TV-program državne televizije sa samo jednim kanalom. A i veće su uštede struje u javnoj rasvjeti.

L.O.