Dobrota je potisnuta iz medija!!!

Približavanjem Božića dodatno se angažiraju Karitasovi volonteri. Zaključeno je to na zadnjem održanom susretu volontera Gospićko-senjske biskupije kojim je predsjedao biskup mons. mr. Zdenko Križić.  Sjednicu je pred 50 volontera Karitasa otvorio vlč. Luka Blažević, ravnatelj biskupijskog Karitasa. Biskup Križić istaknuo je blagodat davanja onih koji svjedoče Božju ljubav prema onoj da je “blaženije davati nego primati”.

Sjednici je nazočila i  prof. Ljiljana Vokić, bivša ministrica prosvjete RH. Ona je govorila iz svog kuta gledanja o Karitasu.  -Nema veće radosti nego izvući nekoga iz blata života i otvoriti mu nadu. Za takav rad ne očekujemo pohvale. Dobro činimo ne zbog slave i priznanja nego zbog dobra. Ponekad ne možemo pomoći bolesnicima, ali možemo biti s njima. Molitva je bila najveća snaga koja je bila odlučujuća u obrani Domovine od ropstva. Dobro je danas potisnuto iz medija. Zato karitasovi volonteri čine nešto divno, rekla je prof. Ljiljane Vokić.

Nastavak ispod oglasa

U drugom dijelu susreta podnijela je izvješće o radu biskupijskog karitasa Katarina Matanić. Nabrojila je samo neke od aktivnosti odnosno pomaganja najpotrebnijima. Karitas podijeli svaki drugi mjesec 450 obiteljskih paketa hrane. Posebne programe priređuju za dan bolesnika, dan života… Organiziraju korizmenu akciju “Misereor” tj. skupljanje novčanih priloga za potrebne. Kariritas uzgaja krumpir koji daruju pučkim kuhinjama. Zatim podjela 44 tona jabuka, mandarinki…Karitas nije rezerviran za volontere: karitativno može raditi svaki čovjek. Zaključeno je kako nitko nije tako siromašan da ne bi mogao nečim obdariti drugoga.

L.O.