Drugu godinu zaredom Novalja je, na čelu s Upravom Grada, Odjelom za kulturu i Turističkom zajednicom, organizirala doček Nove godine na otvorenom. Nakon prošlogodišnjega uspješnog prvijenca, i ove je godine odlučeno dočekati Novu godinu na Trgu Bazilika, glavnome gradskom trgu, a osim domaćeg stanovništva, očekivao se i dolazak vikendaša kojih u Novalji ima gotovo dvadeset tisuća, te turista koji žele osjetiti netaknute čari zime i blagdanski ugođaj na moru i otoku. Upravo su stoga, prvi put za vrijeme novogodišnjih blagdana, svoja vrata otvorili i goste dočekali hoteli „Loža“ i „Terra“. Iako svjesni da je svaki početak težak, uz podršku Grada Novalje i Turističke zajednice, s tom će praskom nastaviti i idućih godina.

Neizvjesnost i loše vrijeme, zbog čega su dočeci na otvorenom u mnogim hrvatskim gradovima bili otkazani, sigurno su uzrok manjeg broja vikendaša i turista od predviđenog, ali to nije omelo Novaljce u intenzivnim pripremama i samoj realizaciji, pa su tako građani Novalje i njihovi gosti i ove godine ispratili Staru godinu sa svoga Trga Bazilika, s „Placa“, na najbolji mogući način – veselim raspoloženjem, pjesmom i plesom. Grad Novalja, TZ Grada Novalje i Centar za kulturu Grada Novalje, u suradnji s novaljskim ugostiteljima – bistroom „Plac“, caffe barovima „Liso“, „Valis“, „Maun“, „Art“, „News“, „Eden“ i „City“, organizirali su živahan i raspjevani doček, a mnogi su iskoristili dobru atmosferu i izvrsnu glazbu te plesnim korakom ušli u Novu 2015. godinu.

U trenucima ulaska u Novu godinu nazdravljalo se šampanjcem koji je bio podijeljen svima okupljenima, uza zajedničko odbrojavanje do ponoći. Bogat vatromet najavio je novi početak i potaknuo tisuće želja, a još bolju i sretniju novu, 2015. godinu u prvim je minutama svojim građanima i gostima poželio gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo koji je na dočeku bio sa suprugom i suradnicima – svojim zamjenikom dr. Nevenom Škuncom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Novalje Ljubomirom Kurilićem, sa suprugama. Zajedničko druženje i proslava, unatoč niskim temperaturama, nastavili su se, a sve zahvaljujući voditeljici Sandi Radiković i izvrsnoj klapi „Godimenti“ koja je svojim nastupom oduševila sve prisutne.

Uz brojna čestitanja i dobre želje, ipak su na prvome mjestu one koje prizivaju zdravlje, mir i radost, ali i povezanost te zajedništvo svih građana, što uvijek rezultira općim zadovoljstvom i uspjehom.

L.O.