Dodatno uređenje vrtića u Senju

Kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. g. Gradu Senju je odobreno sufinanciranje adaptacije objekta dječjeg vrtića „Travica“ i projekt je uspješno realiziran, a projekt „Opremanje igrališta i uređenje okoliša dječjeg vrtića „Travica“ u Senju“ predstavlja svojevrstan nastavak projekta kojim se doprinosi unaprjeđenju kapaciteta ovoga dječjeg vrtića, a sve u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta za djecu i podizanja kvalitete pedagoških standarda.

U tu je svrhu Grad Senj dobio 210.000 kuna na natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Nastavak ispod oglasa

Prijavljen je projekt opremanja igrališta i uređenja okoliša Dječjeg vrtića “Travica” Senj. Postojeće dječje igralište nedostatno je za broj djece koji pohađaju vrtić, te će se urediti zapuštena gradska parcela iza vrtića, koja će se pretvoriti u tzv. “Vrtić u prirodi”. Cilj projekta je da djeca što više, i u svim vremenskim uvjetima, borave na svježem zraku. Kroz uređenje okoliša posadila bi se nova stabla, voćke te autohtono bilje koji bi služile i u edukativne svrhe. Opremanjem novim spravama i uređenjem okoliša doprinijet će se poboljšanju sigurnosti djece ali se i stvaraju dodatni sadržaji te omogućuje raznolikost prostora za igru i edukaciju. Grad će osigurati u vlastitom proračunu preostali iznos potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

L. O.