Dok neki Ličani kradu šumu, Senjani vraćaju oružje

0

Iz policijskih anala doznajemo kako se popuštanje epidemije poklapa si s nevoljama i proširenju sadržaja crne kronike.

Tako su tijekom proteklog vikenda (24. – 27. travnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana  tri kaznena djela, jedna prometna nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Oglas

Tek je sada „došlo djelo na vidjelo“ kod Otočca i Brinja. Nepoznati počinitelji su tijekom svibnja i lipnja 2019. godine u šumskom predjelu Brloške Dubrave, te tijekom lipnja i srpnja 2019. godine u šumskom predjelu Brinja, posjekli i odvezli mnoštvo stabala bukve, graba i jele, u vlasništvu pravnih osoba sa sjedištem u Otočcu i Brinju.

U petak je u Otočcu nepoznati počinitelj oštetio oštrim predmetom blatobran i poklopac prtljažnika osobnog automobila u vlasništvu 20-godišnjaka iz Otočca.    

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe, a dogodila se na području Senja. Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Dečki su malo popili i razgalamili se na području Gospića. Evidentirano je narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

Dobra vijest stiže nam iz Senja gdje je subotu  dvoje građana u dragovoljno predalo automatsku pušku, 214 komada raznog streljiva i tromblonski nastavak, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

PULS/L. O.