Dokad će gradonačelnik obmanjivati javnost?

Odbijanje Odluke o nepotrebnom širenju Gradskog aparata od strane Gradskog vijeća gradonačelnik je pokušao pravdati lažima i obmanom građana, ali neuspješno.

Nedavni demanti objavljen na portalu gradonacelnik.hr dokaz je gradonačelnikova političkog razotkrivanja koji sve više izbija na površinu.

Nastavak ispod oglasa

http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/reagiranje-petra-krmpotica-na-tekst-objavljen-na-gradonacelnik-hr-u

Priča je naime vezana za nedavni amandman na Prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Grada Gospića od strane Kluba vijećnika HDZa, HSSa i HSP AS, a koji su podržali dobrim djelom i vijećnici aktualnog gradonačelnika što govori o načinu na koji je Odluka poslana Vijeću na usvajanje. Odbijanjem Odluke gradonačelniku usvajanjem amandmana spriječen je politički pokušaj gradonačelnikova  trgovanja i uhljebljivana poslijeizbornih dugovanja, te od tuda i velika nervoza.

Gradska većina Prijedlog Odluke nazvala je suludim i nepotrebnim, te dala do znanja da istim samo dolazi do dodatnog nepotrebnog dijela reorganizacije u pogledu povećanja Gradskih upravnih odjela čime se sasvim suprotno ne postiže efikasnost već neefikasnost. Istaknuto je da ovakav tip reorganizacije vodi samo povećanju gradskog servisa i to na potpuno krivim mjestima.  

Samom činjenicom da je dio gradonačelnikovih vijećnika glasao za ovaj amandman i odbijanjem Odluke govori o njezinoj neutemeljenosti i nepotrebnosti, ali i činjenici da se gradonačelnik bavi samo političkim kadroviranjem, te da od stvarnog rada nema ništa sto postaje svakodnevnica Grada.

Treba naglasiti kako je Vijeće moralo na doradu vratiti pola predloženih materijala koji su se našli na vijećničkim klupama, a koje nebi prihvatila ni Državna revizija zbog loše pripreme i transparentnosti,  sto je dosad bilo nezapamćeno. Isto je dokaz potpunog raspada rada Uprave koju je već napustilo određeni broj djelatnika, ali i  koja pod gradonačelnikovom retorikom samo sam ja u pravu, ako ne postupiš tako možeš kuci” pa i ako nije u skladu sa zakonom, osuđena na propast.

Sve je ovo na neki način potvrdila i prijava prema Povjerenstvu za sukob interesa zbog  gradonačelnikova nepoštivanja zakonskih propisa i načina obnašanja dužnosti ali i bahatosti čiji epilog tek slijedi.

I.I./L.O.