Dolaze turisti, a dolaze i lopovi!

Ilustracija

Prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske na ugibalištu uz državnu cestu broj 8, u mjestu Kalić, ovoga petka nepoznati lopov provalio je u osobni automobil njemačke nacionalne oznake iz kojeg je ukrao novčanik sa novcem i osobnim dokumentima, vlasništvo 29-godišnje njemačke državljanke.

Jučer na autocesti A-1, ispred jednog restorana, nepoznati lopov je iz otključanog automobila ukrao više laptopa u vlasništvu 28-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nastavak ispod oglasa

Dogodila se jedna prometna nesreća  sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u subotu, 2. lipnja u 7.50 sati u Ažić Lokvi, kada je 26-godišnjak s područja Umaga, upravljajući motociklom pulske registracijske oznake, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, uslijed neprilagođene brzine kretanja skrenuo udesno i udario u betonski rubnjak, nakon čega je s motociklom pao metar ispod razine kolnika. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a jedna se dogodila u subotu u 16.45 sati u Krbavi, kada je 70-godišnjak iz Đurđevca, upravljajući osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake, iz smjera Krbave u smjeru Bunića, iz za sada neutvrđenih razloga sletio ulijevo van kolnika i udario u stablo jasena, te se teško ozlijedio. Druga prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Karlobaga.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Novalji, kod 26-godišnjeg austrijskog državljanina (1.70 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 101.7 km/h izmjerena je u petak u Budačkoj ulici u Gospiću, kada je 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

PULS/L. O.