Dolijali kradljivci struje, u Gospiću predano 9 bombi!

Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su  protekloga vikenda dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća, sedam narušavanja javnog reda i mira i tri dragovoljne predaje oružja.

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 35-godišnjakinjom i 31-godišnjakom, oboje iz Gospića, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe. Dvojac se sumnjiči da su se u svibnju 2015. godine u mjestu Ćukovcu, grad Gospić, neovlašteno priključili na nisko naponsku mrežu i do 31. svibnja 2016. godine  uredno trošili (čitaj krali) el. Struju. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 89 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Homoljcu, općina Plitvička Jezera, kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. Veseljak je uspio „napuhati“ 3.27 g/kg.  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 232 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 27-godišnja njemačka državljanka upravljala osobnim automobilom. Ona je kažnjena novčanom kaznom, te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Gospića (1), svađom i vikom na području Gospića (1), Otočca (1) i Senja (1), tučnjavom na području Gospića (2) i držanjem životinja bez nadzora u Senju (1). Svi će uredno „popušiti“ globe.

Dobra vijest vezana je  uz dragovoljnu predaju streljiva i opasnih predmeta. Tijekom proteklog vikenda dva građanina sa područja Gospića dragovoljno su predali 167 komada raznog streljiva i 9 ručnih bombi,  a građanka sa područja općine Karlobag 11 komada puščanog streljiva. Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O.