Dolijali kradljivci šume

Prema zadnjem izvješću Policijske uprave ličko-senjske okončano je krim istraživanje nad dvojicom stručnjaka za krađu šumskog bogatstva. Tako je 51-godišnjak iz Rudanovca,općina Plitvička Jezera, proljetos u razdoblju od 15. ožujka do 3. lipnja 2016. godine u šumskom predjelu Lipica, općina Brinje, posjekao i ukrao 17 stabala bukve i jednostablo jele, u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Brinju. Isti vlasnik šume oštećen je kada je 35-godišnjak iz Jezerana, općina Brinje,u razdoblju od 30. svibnja do 3. lipnja 2016. godine u šumskom predjelu Razvale, općina Brinje, posjekao i ukrao 10 stabala bukve. Dečki će vratiti ukradeno i zaraditi globu.

Jučer smo pisali o nesmiljenim krađama što ovih dana cvjetaju u turističkim destinacijama. Tako je u Senju nepoznati počinitelj provalio je u dva (2) osobna automobila njemačkih nacionalnih oznaka iz kojih je ukrao torbice, novce i osobne dokumente, u vlasništvu troje njemačkih državljana.

Nastavak ispod oglasa

Perušićanin je jučer dragovoljno predao 67 komada raznog streljiva i 3 tromblonske mine koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Akcija „Manje oružja-manje tragedija“ se nastavlja.

P. U./ L. O.