MUP

Protekli vikend za policijske djelatnike nije bio  dosadan. Što se hvatanja lopova tiče, pale su samo „sitne ribe“.

Dovršeno je krim-istraživanje nad 21-godišnjakom i 23-godišnjakom (obojica iz Zagreba) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su u četvrtak, 2. lipnja 2016. godine u Novalji iz jednog trgovačkog centra ukrali 500 komada pakiranja žvakaćih guma i bocu alkoholnog pića. Pri tome je šteta iznosila zasigurno 350 kuna, ako ne i više.

„Ćopili“ su i trojac iz Rijeke (19, 24 i  22 godine). Ovi opasni kriminalci su u subotu, 4. lipnja 2016. godine u Novalji iz jednog trgovačkog centra otuđili 7 boca alkoholnog pića. Sram ih bilo, a mogli su ukrasti i više.

Od težih krađa Policija izvještava onu počinjenu u Novalji, gdje je lopov ovoga vikenda provalio u vikend kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje iz Novalje, iz koje je otuđio pumpu za bazen(?).

Noću 4./5. lipnja 2016. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, na području grada Gospića, iz kamper prikolice njemačke nacionalne oznake lopov je mrknuo torbe sa osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 68-godišnjaka i 60-godišnjakinje (oboje njemački državljani). U subotu, 4. lipnja 2016. godine, u Nacionalnom parku Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik sa novcem, vlasništvo 83-godišnje državljanke Tajvana. Lopovi koji kradu novčanike ili torbe, rijetko kada dolijaju, a kamo li da vrate ukradeno.

Na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 109 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Senju kod 80-godišnjaka iz Gospića (1.73 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, između Gospića i Jadove, kada je 60-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

P.U./L. O.