Na području Policijske uprave evidentirana su unatrag 24 sata dva kaznena djela, jedna prometna nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 19-godišnjakom, obojica iz Zagreba zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Lopovski tandem se sumnjiči da su 11. travnja 2017. godine u jednom trgovačkom centru u Novalji pokrali razne suhomesnate proizvode, na štetu pravne osobe iz Novalje.

U razdoblju od 31. ožujka do 11. travnja 2017. godine u Lukovom Šugarju, Općina Karlobag, nepoznati lopov iskoristio je nepažnju 84-godišnjakinje iz Lukovog Šugarja i iz obiteljske kuće ukrao novac.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Više se niti ne broji držanje životinja bez nadzora diljem Like. Ovoga puta to je učinjeno na području Otočca, te protiv počinitelja slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnoj veterinarskoj inspekciji.

P. U./L. O.