Foto:MUP

Počelo je, počelo… Tako bi se mogao okarakterizirati prvi vikend 2017. Od strane Policijske uprave ličko-senjske. Tijekom proteklog vikenda i novogodišnjih blagdana (30. prosinca 2016. – 2. siječnja 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja.

Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Teškog lopova sumnjiči se da je u prije godinu dana, u razdoblju od 2. do 7. siječnja 2016. godine u Senju, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 43-godišnjaka iz Senja iz koje je otuđio nakit, tri puške i 70 komada raznog streljiva. O ovoj smo provali već pisali.

Karakteristična provala dogodila se netom prije proslave Nove godine  u Otočcu. U razdoblju od 30. studenog do 31. prosinca 2016. godine u Otočcu, nepoznati ljubitelj maligana provalio je u ljetnu kuhinju u vlasništvu 43-godišnjaka iz Zagreba i pokrao više litara rakije. Fešta je kasnije bila zajamčena!

Na prvi dan 2017.  zaprimljena je kaznena prijava 25-godišnjaka iz Zagreba da mu je noću 31. prosinca 2016. godine/1. siječnja 2017. godine u Otočcu, nepoznati  lopov ukrao o osobni automobil zagrebačke registracijske oznake, s kojim je  u prvim satima 2017. Odnosno 1. siječnja oko 2 sata u Otočcu prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Identitet vještog vozača nije poznat.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 10 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu, kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.79 g/kg). 

U petak, 30. prosinca 2016. godine je građanin u Otočcu dragovoljno predao 75 komada pištoljskog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.