Danas je uz nazočnost župana Ličko senjskog Milana Kolića, njegove zamjenice Ivane Tomaš, v.d. ravnatelja DZ Otočac Branislava Šutića, djelatnike DZ Otočac, timove Hitne medicine te djelatnike Doma za starije i nemoćne upriličena svečana predaja ključeva novog sanitetskog vozila DZ Otočac.
Nazočne je pozdravio v.d. ravnatelj DZ Otočac Branislav Šutić koji je zahvalio djelatnicima DZ Otočac na dosadašnjoj suradnji te između ostalog kazao da će učiniti sve kako bi zdravstvene usluge pacijentima bile što bolje i kvalitetnije.
DZ Otočac je u jesen prošle godine napravio projekte investiranja u ljekarne u Otočcu i Brinju, u moderni labaratorij – biokemijski analizator vrijednosti oko 400.000 kn, išlo se i prema sanitetskom prijevozu a preko fondova išlo i prema uređenju kotlovnice u Vrhovinama. Ovo vozilo koje se danas predaje predstavlja mali dodatak svim tim projektima i to je samo početak onih projekata koji su vezani i za otvaranje palijative kao i stacionara. DZ Otočac financijski dobro stoji iako postoje određene poteškoće sa rješavanjem nekih dugovanja i obaveza, no uzimajući u obzir kakav smo dug imali, danas smo na pozitivnoj nuli, rekao je umirovljeni bivši ravnatelj DZ Otočac Ivica Miletić.
O daljnjim planovima u DZ Otočac v.d. ravnatelj Branislav Šutić kazao je da on može garantirati da će plaće biti redovite, da će pokušati otvarati i neka nova radna mjesta, što uz suport Vlade, što uz njihovu organizaciju i viziju razvoja.
„Na meni je da zajedno sa djelatnicima i Županijom pokažemo da možemo poboljšati uvijete rada u Domu zdravlja i da možemo biti konkurentni na ovim prostorima, uz dodatna ulaganja. Na nama je da osmislimo projekte, da napravimo dokumentaciju, da se kandidiramo na određene fondove i uvjeren sam da ćemo povući dosta sredstava iz EU fondova“ – kazao je v.d. ravnatelj DZ Otočac Branislav Šutić.
Na svečanosti predaje novog sanitetskog vozila prigodnim se riječima obratio i župan Ličko senjski Milan Kolić:

Župan LS Milan Kolić
Župan LS Milan Kolić
„Moram odati priznanje DZ Otočac jer je vitalan, jer nije išao u sanaciju već je uspio sa svojim naporima, projektima, programima i aplikacijama prema Županiji, resornom ministarstvu i Fondovima EU. DZ Otočac funkcionira i na području Općina Brinje i Vrhovine i vjerujem da uz razumijevanje resornog ministarstva, koje na žalost u ovom trenutku još ne pokazuje jednu značajniju volju da pomogne u financijskom smislu da se održi razina liječničke usluge koju će pružati DZ Otočac. Zahvaljujem svima vama koji ste tijekom ove turističke sezone bili na dispoziciji našim građanima i brojnim turistima, čime je potvrđeno da je DZ Otočac spreman za sve izazove koji su pred njim“ – kazao je župan Ličko senjski Milan Kolić.
Novo sanitetsko vozilo koje je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravlja i Županije Ličko senjske vrijedno je 250.000 kuna a u sklopu prijavljenih potreba za 2015 godinu nabavljen je i bio ionizator za kemijski labaratorij a dio sredstava služila su za opremanje ljekarne u Brinju i uređenje kotlovnice u Vrhovinama.

Dražen Prša