Domjenak župana Kolića i gradonačelnika Krmpotića

Župan Ličko senjski Milan Kolić i gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić povodom nadolazećih Božićno – novogodišnjih blagdana priredili su u Kulturno informativnom centru u Gospiću tradicionalni božićno-novogodišnji prijam za predstavnike gospodarskog, kulturnog, sportskog, crkvenog i političkog života Ličko senjske županije.
Nazočnima se prvi obratio gradonačelnik Petar Krmpotić koji je između ostalog kazao da je ovo drugi tradicionalni Božićni domjenak koji se održava u organizaciji Ličko senjske Županije i Grada Gospića.
„Sa ovom tradicijom započeli smo prošle godine i to sa namjerom da se na kraju godine povodom Božića nađemo svi na jednom mjestu, osobe iz privatnog i javnog sektora sa prostora naše Županije, ne samo na simboličnoj razini da se vidimo, nego da pokažemo jedno zajedništvo do kojega nam je svima vjerujem, neophodno. Nalazimo se i na kraju fiskalne godine, kada se podvlače crte i rade obračuni i stvaraju planovi za iduću godinu, stoga Vam zahvaljujem svima, vjerujući da smo svima bili pouzdan partner, što se nadam da će biti i iduće godine. Pred nama se nalaze dinamična vremena, vremena velikih promjena ali i vremena velikih šansi. Vama koji ste ovdje i vašima kod kuće želim od srca sretan Božić i sve najbolje u 2015. godini “ – kazao je gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić.
Župan Ličko senjski Milan Kolić pozdravljajući nazočne poseban je pozdrav uputio, kako je kazao, našoj budućnosti, našoj mladosti, našim mladim dečkima iz NK „Gospić“.

Milan Kolić - župan Ličko senjski
Milan Kolić – župan Ličko senjski

„Godina koja je pred nama je godina velikih izazova, godina koja će biti vjerovatno teža nego ova, ali sam uvjeren kad nas sve vidim zajedno da ćemo, kao i do sada, jednim zajedništvom uspijevati rješavati probleme na dobrobit svih naših sugrađana i stvarati pretpostavke za što bolju budućnost naših mladih i njihovog ostanka na prostorima Ličko senjske Županije. Svima Vama, Vašim obiteljima i svima onima koji ne mogu biti s nama želim blagoslovljen Božić i puno uspjeha, sreće i zdravlja u 2015. godini“ – kazao je župan Milan Kolić.
Predsjednik Županijske Skupštine Ličko senjske Darko Milinović istaknuo je da ova godina nije bila laka, jer je hrvatska 12 kvartal za redom u recesiji i svi držimo palčeve hrvatskoj da iduće godine napokon taj BDP poraste, da i Hrvatska napokon dočeka taj izlazak iz krize.
„Svako od nas može se zapitati što je napravio osobno za svoje bolje, za bolje svoje obitelji, isto tako se trebamo zapitati koliko smo boljeg učinili za širu zajednicu, svoj Grad i svoju Županiju, pa na kraju i Hrvatsku. Vrijeme je da se na kraju godine upitamo što je ponaosob svatko od nas napravio za boljitak javnog života u ovom gradu, Županiji. Ovo blagdansko vrijeme Božića je vrijeme da se i ispričamo, ako treba, jedni drugima i kad je politika u pitanju. Vrijeme je Božića, pa je i vrijeme da jedni drugima kažemo, ako smo bili nekorektni da jedni drugima opraštamo. Ovo je prilika da čestitam gradonačelniku Gospića Petru Krmpotiću pa i Skupštini, odnosno Gradskom vijeću Grada Gospića što prve naznake govore da bez obzira što su ostali bez određenih prihoda, da se nova fiskalna godina, novi proračun Grada Gospića neće odraziti po džepu onih koji najteže žive, onih socijalno ugroženih i da neće biti novih nameta građanima Grada Gospića. Ne želim zaboraviti ni oporbu, čestitam im na protekloj godini, jer su i oni nekada konstruktivnim prijedlozima, probudili ovu vlast ako bi se malo uspavala. Želim Vas svima da u krugu svoje obitelji dočekate Božić i Novu godinu sa optimizmom za bolje sutra i bolju 2015. Godinu“ – kazao je predsjednik Županijske Skupštine Ličko senjske Darko Milinović.
Biskup Gospićko senjski msg. Mile Bogović tom je prigodom zazvao Božji blagoslov na sve prisutne.
Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa