Domovinski rat je svetinja!

-
-

GOSPIĆ- Na izvještajno-izbornoj skupštini Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Ličko-senjske županije raspravljalo se o radu udruge u proteklom mandatu pri čemu je predsjednica Kata Brkljačić elaborirala najvažnije detalje. Nazočne su članice jednoglasno prihvatile izvješće o radu te Katu Brkljačić ponovno izabrale za svoju predsjednicu. Radu skupštine nazočila je i predsjednica Zajednice UUHBDR-a Neda Balog koja se zahvalila udovicama što čuvaju uspomene na svoje muževe i njeguju istine o Domovinskom ratu. U restoranu „Maki“ potom je priređena svečanost na kojoj su bili nazočni gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa zamjenicima Martom Grgurić i Ivanom Biljanom, zamjenica župana Ivana Tomaš, načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar, kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja Gospića i Ličko-senjske županije.
O žrtvi koje su podnijeli hrvatski branitelji, njihove žene, majke i djeca govorili su zamjenici gradonačelnika Ivan Biljan i Marta Grgurić. Predsjednica udruge Kata Brkljačić zahvalila je svima koji su davali i danas daju podršku u radu udruge. Predajući zahvalnicu zamjenici župana Ivani Tomaš predsjednica udruge je istaknula:
-Župan Milan Kolić je u vrijeme kada je bio gradonačelnik Gospića uložio puno truda i skrbi kako bi se očuvale uspomene i dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Dolaskom na mjesto župana Milan Kolić je nastavio s takvim odnosom. Iskrenu pomoć uvijek su nam davali, ne samo Grad Gospić i Županija, nego i većina ustanova i institucija, kao i vjerske zajednice, njegujući sve dosege i vrijednosti tog obrambenog rata, rekla je Kata Brkljačić, dok je zamjenica župana Ivana Tomaš primajući zahvalnice napomenula kako su sva vrata Ličko-senjske županije uvijek otvorena članica ove i ostalih udruga. Zahvalnicu je primio i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić koji je kao hrvatski branitelj spoznao sve dosege, ali i tragiku Domovinskog rata.
-Pomalo mi je i neugodno primiti ovu zahvalnicu jer sam tek pola godine gradonačelnik. Osim toga naša je dužnost pomagati rad svih udruga iz Domovinskog rata. Za Grad Gospić i sve nas Domovinski rat je temelj suvremene hrvatske države, kao i uspomena na sve one branitelje koji više nisu među nama. Oni su za nas i Republiku Hrvatsku svetinja. U tom smislu udruge proistekle iz Domovinskog rata imaju u Gradu Gospiću pouzdanog i sigurnog partnera, to vam jamčim i u svoje osobno ime. Kako je rekla dožupanica Ivana Tomaš, naša su vam vrata uvijek otvorena, kako za financiranje, tako i za sve vaše programe. U brojnim zajedničkim ciljevima uvijek se moramo osjećati kao jedno, kazao je gradonačelnik Krmpotić. Zahvalnicu je u ime PU Ličko-senjske primio načelnik Ante Podnar. I on se zahvalio UUHBDR-a na postojanom zalaganju koje otima zaboravu Domovinski rat i njegove branitelje. Predsjednica Zajednice UUHBDR Neda Balog zahvalila se članicama udruge s područja Ličko-senjske županije na radu i sveukupnom zalaganju. Kako je istaknula, Domovinski rat jedna je od najsvjetlijih povijesnih dosega novije hrvatske povijesti i nitko nema prava na bilo koji način umanjivati tu svetinju!
M. S/ H. J.