Don Kaćunko: Koliko nas lajka na Isusov profil ?

Bogoslužje – službu riječi za učenike i profesore Srednje škole Otočac na početku školske godine 2011/2012. predvodio je u 10,00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva don Anđelko Kaćunko duhovni pomoćnik u župi Otočac i župnik u Kompolju i Brlogu.

Na početku bogoslužja okupljene učenike i nastavnike te ravnatelja škole prof.Dinka Sekulu pozdravio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Nastavak ispod oglasa

U svojoj homiliji don Anđelko je kazao: Mladi čovjek pita Isusa za savjet, a bogati mladić ima sve, ali želi više , želi život, biti savršen, a ima cilj a ne zna kako do njega. Mladi kada izlaze navečer kažu da idu u život, ovaj mladić ima neki cilj ali nezna kako ga ostvariti, on ne želi biti bodi bilder i imati pločice na tijelu a u glavi ništa. Možemo reći da ovome mladiću Isus daje znakove a to su putokazi. Kako pratiti znakove ? Znakovi su Božje zapovjedi. Isus upravo voli sve vas mlade i poziva idite zamnom. To znači učiti, nemojte ljenčariti. Koristite vrijeme koje vam je Bog dao na raspolaganju. Živimo u moru informacija, koje ne izgrađuju tako je i s internetom i fejsbukom malo odgoja. Koliko nas lajka na Isusov profil ? Mladi se školoju za različita zvanja i struke, ali ono što je jako važno da će svi oni bez obzira na kraju imati isto zvanje, isti poziv – biti će roditelji. Nema škole ni fakulteta u kojemu se to uči zvanje. Za očinstvo i majčinstvo potreban je Isus i njegovi predmeti – Božje zapovjedi to su znakovi za životni poziv.

Da bi ste sve završili odličnim uspjehom potreban je Bog – Otac – Sin – Duh Sveti, kažu vam danas “Poštujte naše znakove “.

Bogoslužje je za orguljama animirala gospođa Božena Vera Dubravčić – Cernić, operna pjevačica u mirovini.

( b )