U gradskoj kući u Otočcu gradonačelnik Stjepan Kostelac i predsjednik GV Otočca Slaven Prpić uručili su ravnateljici osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Luciji Sekula donaciju olovaka koju je donirao Gunter Gustav Eduard Herbert Schwanhauser, vlasnik tvornice olovaka „Stabilo Boss“ iz Njemačke, koji je i vlasnik „Labudovog parka“ u Gorićima.

„Kako je Grad Otočac prijatelj s g. Schwanhauserom koji je vlasnik tvornice olovaka u Njemačkoj, a i vlasnik je „Labudovog parka“ u Gorićima, gdje u svojim gaterima drži oko 100 jelena te koji je uložio u svoj projekt nekoliko milijuna eura, nedavno nas je posjetio i zamolio da predamo osnovnoj školi „Zrinskih i Frankopana“ poklon u znak sjećanja i pažnje olovke „ Stabilo Boss“ čiji je vlasnik. Specifičnost je u tome što su te olovke namijenjene učenicima koji pišu lijevom rukom. Uz pozdrave koje je uputio učenicima škole pozdravio je i sve stanovnike Otočca za nadolazeće blagdane. Koristim priliku da osobno i u ime grada zahvalim na hvale vrijednoj pažnji g. Schwanhausera“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Ravnateljica osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Lucija Sekula zahvalila je gradonačelniku Kostelcu i predsjedniku GV Slavenu Prpiću te donatoru poklona g. Schwanhauseru kazavši da učenici osnovne škole posjećuju „Labudov park“ koji je u vlasništvu g. Schwanhausera u sklopu redovnog nastavnog plana i programa, odnosno u tom parku provedu izvanškolsku nastavu. Zahvaljujem na donaciji i radujem se da će nas g. Schwanhauser posjetiti prvom prigodom, naše učenike i našu školu“- kazala je ravnateljica Lucija Sekula.

Dražen Prša