Donacije za bolju prevenciju

GOSPIĆ – Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić i načelnik Policijske uprave Ličko-senjske Ante Podnar informirali su javnost i članove Vijeća za prevenciju Grada Gospića o aktivnosti koje za cilj imaju povećanje sigurnosti građana. U Gradskoj vijećnici Grada Gospića okupili su se članovi Vijeća na čelu s predsjednikom Ivanom Biljanom, te s odobravanjem slušali neke od značajki u radu svih sudionika priče o prevenciji. Bila je to prigoda da Grad Gospić daruje Policijskoj upravi moderni TV-prijemnih. Govoreći o radu policije načelnik Podnar je iskazao zadovoljstvo za suradnju s lokalnom zajednicom.
-Zahvaljujem se što je Grad Gospić prepoznao napore koje poduzima PU Ličko-senjska na planu prevencije u suzbijanju svih oblika kriminalnog ponašanja na području Grada Gospića i šire, rekao je načelnik Ante Podnar. Policija je javni servis koji kroz niz aktivnosti poduzima napore zajedno s lokalnom zajednicom kako bi život u ovoj sredini, kao i šire, bio što ugodniji i sigurniji. Te zadaće ne možemo rješavati sami. U vrijeme kada se tehnologija probija u sva područja života jedna od ideja je bila: ugradimo monitor u šalter-prostor u prizemlju zgrade Policijske uprave kako bi građani mogli pročitati brojne podatke vezane uz naše preventivno djelovanje, kao i ostale važne informacije. Vijeće za prevenciju je pozdravilo ovu ideju, a Grad Gospić nam je pomogao realizirati. Ovo je tek jedna od ideja koje se provode u djelo. Grad Gospić će ovakav TV, odnosno monitor darovati OŠ „dr. Jure Turić“, sa istom namjerom, da djeca, učitelji i roditelji mogu pročitati podatke o nekim aktivnostima i projektima, a sve to s ciljem smanjenja nasilja u našim školama, rekao je načelnik Podnar.
Obraćajući se članovima vijeća, predsjedniku Gradskog vijeća Petru Radoševiću i policijskim službenicima gradonačelnik Kolić je istaknuo potrebu zajedničkog djelovanja na preventivnim programima pri čemu svoj obol trebaju dati svi građani koji žele što sigurniji život u svojem gradu.
-Sve što činimo ima za cilj povećanje razine kvalitete života. Ovdje valja istaknuti dopre programe koje zajednički provodimo u radu s mladima, informiranju i predavanjima o projektima prevencije. Prije dvije godine smo imali niz slučajeva oštećenja javne i privatne imovine, ali je Vijeće za prevencije usvojilo Odluku koju smo uputili javnosti i pokazali kako nećemo tolerirati takvo ponašanje. Spremni smo podržati sve ideje koje u konačnici imaju za cilj sigurnost građana, kao prioritet koji nam određuje visoke civilizacijske norme, rekao je između ostaloga gradonačelnik Milan Kolić. U Gradskoj sportskoj dvorani potom je odigrana nogometna utakmica između ekipa Grada Gospića i PU Ličko-senjske.

M. S.

Nastavak ispod oglasa