U organizaciji Župe Perušić na čelu sa vlč. Josipom Štefančićem u Zagrebu je organizirana donatorska večer Perušićana u Gradu Zagrebu za obnovu crkve Sv. Roka u Perušiću.
Uz mnogobrojne Perušićane, koji žive u Zagrebu, njih oko 500, nakon svete mise u dvorani svetišta “Sveta mati slobode” održan je kulturno umjetnički program u sklopu „Večeri Perušićana u Zagrebu“ na kojem je nastupilo HKUD „Perušić“.
Nazočnima se obratio načelnik Općine Perušić Ivan Turić koji se između ostalog zahvalio velečasnom Štefančiću na inicijativi i svima nazočnima, te pozvao da svojim doprinosom potpomognu daljnji razvoj Općine Perušić.
Župan Ličko senjski Milan Kolić koji je bio nazočan „Večeri Perušićana u Zagrebu“, zahvalio je svim nazočnima što su do sada činili na razvoju Ličko senjske županije, kako tijekom Domovinskog rata tako i poslije, te da je uvjeren da će daljnjom suradnjom i svim onim ostalim što je u mogućnosti potpomognuti daljnji razvoj Općine Perušić, Ličko senjske županije i RH.
Ovo je inače prva večer organizirana za Perušićane koji žive u Zagrebu i okolici koja će dati rezultate daljnjem razvoju Općine Perušić i Ličko senjske županije, i koja će postati tradicionalna.
Dražen Prša