Svjedoci smo raznih dezinformacija po pitanju ukidanja prireza od 10 % u Gradu Gospiću. Neki u svojim priopćenjima navode izbore i jednu strašnu rečenicu: Mi ili oni.“ Takva razina komunikacije ne zavrjeđuje današnje društvo u kojem živimo jer mi ili oni moglo je biti samo ’91. Ne znamo koga se straši novim izborima jer o novim izborima odlučuje Gradsko vijeće kad za to dođe vrijeme.

Primjer četvero člane obitelji s plaćom od 6000 kn prosječno  gdje rade 3 ukućanadodatna zarada 2580 kn godišnje

Da pojasnimo pa recimo ovako: četveročlana obitelj gdje  rade troje ukućana i imaju  prosječnu plaću od oko 6 000 kn na godišnjoj razini ukidanjem prireza dobiti će 2580 kn više.  Lakše će kupiti knjige ili eventualno platiti maturalac djetetu.

Primjer četveročlane obitelji s prosječnom plaćom od 7000 kn gdje rade 3 ukućana – Dodatna zarada 3750 kn

Primjer četveročlane obitelji s prosječnom plaćom od 7000 kn gdje rade 3 ukućana, dodatna zarada 3750 kn.

Primjer četveročlane obitelji s prosječnom plaćom od 8000 kn gdje rade 3 ukućana – Dodatna zarada 4929 kn

I idemo na treću opciju  od 8000 kn. Na godišnjoj razini takva obitelj će dobiti  više 4929 kn.

Ove brojke svakako nisu zanemarive i mnogima će poboljšati kućni budžet. Dakle, to će obiteljima pomoći i dobiti će možemo slobodno reći 13. plaću. I ovo može svatko izračunati za sebe i   na taj način pokazati koliko gradonačelnik Karlo Starčević laže i oni koji ga u tome bez pogovorno podržavaju.  Svatko dobronamjeran bez obzira na političku opciju morao bi se složiti da je ovo jedna izvanredna mjera kada i 10 kn više u džepu puno vrijedi.

L.O.