Program zapošljavanja žena prema projektu „Zaželi“ na području Grada Senja – faza II“ kao jednu od glavnih aktivnosti ima nabavu i podjela paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima. To su uglavnom osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom.

Riječ je o paketi koji se sastoji od osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, koje će ukupno 90 korisnika s područja Senja primati za vrijeme trajanja projekta.
Osim humane komponente kroz projekt “Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Grada Senja – faza II“ zaposlilo se 15 žena koje brinu o krajnjih korisnika na području Grada Senja. Djelatnice redovito posjećuju korisnike te im pomažu u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pripremi obroka, održavanju osobne higijene kao i čistoće stambenog prostora te im pružaju podršku kroz razgovor i druženje s korisnicima.

Ukupna vrijednost projekta o dodjeli bespovratnih sredstava je 1.386.345 kuna, a financira se u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

L. O.