Pritisnula je suša pa u pitanje došla vodo opskrba u nekim rubnim dijelovima Grada Gospića koji se za sada ne nalaze u redovnoj vodovodnoj mreži. Riječ je o naseljima koja se nalaze na povišenim predjelima, gdje se mještani već stoljećima vodom snabdijevaju iz lokalnih izvora ili šterni. Situacija je trenutno najkritičnija kod Pazariškog Bakovca. Mještani su kontaktirali DVD Pazarišta i ekipa se smjesta zaputila na teren. S njima su bili zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan i pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Joso Živković. Vrletna i krivudava cesta vodi do kuće obitelji Ivana Borovca. Dragovoljac je Domovinskog rata i poljoprivrednik, čovjek vičan životu u sušnim razdobljima, kao i za jakih zima. Ipak, protiv prirode se ne može.
-Tu živi nas osmero i imamo dosta blaga. Zadnja dobra kiša pala je početkom šestog miseca. Blago nam već žeđa. Da nema dečki iz DVD-a mi ne bi mogli opstat’, kaže Ivan dok mu ekipa iz DVD-a u prastaru šternu pumpa vodu. U ovoj dostavi 7 kubika tehničke vode za blago i tuširanje. Teško da će se moći polijevati suncem sprženi vrtovi.
-Sezona je suša, nema padali i šterne su prazne. Zato posredovanjem DVD-a Pazarišta pomažemo u dostavi tehničke vode. Ljudima moramo pomoći jer je pitanje kada će ovoj suši doći kraj i kiša napuniti šterne. Obitelj Borovac se obratila za pomoć i cisterna DVD-a Pazariša im je, kao i svima koji nemaju vode, dovezla jednu količinu. Ukoliko kiša uskoro ne padne ponovit će se ovakve dostave, ističe zamjenik gradonačelnika koji dodaje kako mještani koji su ostali bez vode, ovim putem tehničku vodi dobivaju bez naknade, a plaća je Grad Gospić.
M. S.