Od jučer je u podružnicama Agencije za plaćanja krenula dostava Jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za ovu godinu.  Zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga također moraju isprintati i poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u Ličko-senjskoj županiji do 17. svibnja 2021. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz postojeći elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomoći će djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Mogućnost izmjena za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu mogu se zatražiti putem izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

L.O.