Dr. Čubelić: Ne širite dezinformacije, virus kod pacijentice nije potvrđen. Pustite struku da radi, panika nam jako šteti

0

Stožer civilne zaštite Grada Gospića u večernjim je satima poslao priopćenje medijima koje je izazvalo popriličnu paniku u Gospiću, Brinju, ali i široj okolici. Načelnik Stožera Ivica Tomljenović u dopisu je ustvrdio kako je pacijentica poslana u KBC Rijeka iz Gospića dva puta bila negativna na COVID 19, da bi po dolasku u Rijeku bila pozitivna. Ova informcija se pokazala netočnom.

Kako bi razjasnili ovu situaciju, nazvali smo članicu Županijskog stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i ravnateljicu gospićke bolnice dr. Sandru Čubelić.

Oglas

-Pacijentica koja je iz OB Gospić premještena u Rijeku je u dva navrata testirana na koronavirus, a oba brisa su negativna!
S obzirom na to da je kod pacijentice došlo do naglog kliničkog pogoršanja uz radiološku sumnju na bolest pluća uzrokovanu koronavirusom, hitno je uz mehaničku ventilaciju premještena u primarni respiratorni centar KBC-a Rijeka, jučer u kasnim noćnim satima. Nije istina da je naknadno laboratorijski tijekom dana potvrđen koronavirus, ali će se raditi daljnje dijagnostičke pretrage koje mogu virus i potvrditi.
Zahvaljujemo se u ime OB Gospić prof. Davoru Štimcu, ravnatelju KBC Rijeka i prof. Alenu Protiću na dobroj i korektnoj dosadašnjoj suradnji u našem poslu u ovo zahtjevno vrijeme za zdravstvenu struku.
Zamolila bih sve po pitanju pacijenata koje obrađujemo, često su to teško bolesni ljudi, da posao prepuste liječničkoj struci, jer krive informacije stvaraju paniku koja svima ometaju daljnji rad, a posebno nama liječnicima i našim vrijednim sestrama koji smo na prvoj liniji obrane, kazala je dr. Čubelić.

L.O.