Budući je portal “Slobodno smeće” ponovno bezuspješno htio senzaciju, ovoga puta stavljajući  u, po mnogima nezgodnu situaciju dr. Dražena Jurkovića nakon njegovog istupa nedavno na predstavljanju programa A. Plenkovića, tražili smo pojašnjenje. Dražen Jurković je rekao:

– Sa Ž.O. HDZ-a sam izuzetno zadovoljan. Svatko može izraziti svoje mišljenje i zajednički donosimo odluke. Uostalom, to govore i najbolji rezultati  ličko-senjskog HDZ-a u državi  na svim dosadašnjim izborima i tu nema deficita demokracije.
Govorio sam o nacionalnoj razini gdje je postojao deficit demokracije, zaključio je dr. Jurković. Da podsjetimo, dr. Jurković je stvarno govorio o deficitu demokracija za vrijeme Tomislava Karamarka u protekle četiri godine. Naime, kad je bio jedan od kandidata za ministra zdravlja kojega je osobno podržao i D. Milinović i ŽO LSŽ HDZ-a i po Milinoviću bio jedan od najozbiljnijih kandidata, mije bio pozvan čak ni na razgovor, navodno bojkotiran iz samog vrha HDZ-a. S tim odnosom prema članovima HDZ-a iz ove županije je bio nezadovoljan i sam dr. Milinović koji je to isticao u razgovorima za Jutarnji list još u vrijeme kada je Karamarko bio predsjednik HDZ-a i nije se naslućivao ovakav kraj. Tada je dr. Milinović spominjao još  i prof. Rotima i  Strizirepa, kao ljude koje je vrh HDZ-a uz njega označio kao nepoželjne i nisu imali nikakvog utjecaja na zdravstvenu politiku HDZ- a s kojom se u djelu nisu slagali. Jurković je govorio i o tome da ne smije HDZ-biti talac pojedinaca. Sam naglašava da je isključivo  mislio na T. Karamarka. Pored Jurkovića i sam je dr. Milinović na predstavljanju programa Andreja Plenkovića izrazio nezadovoljstvo tadašnjim odnosom prema ličko-senjskom HDZ-u i zatražio samostalnost kako općinskih, gradskih tako i županijskog odbora HDZ-a pri  donošenju odluka.
Tako, dakle  propade još jedan pokušaj portala “Slobodno smeće”, ovoga puta u vidu diskreditacije  uglednog Gospićanina dr. Dražena Jurkovića i pokušaja podjele ličko-senjskog HDZ-a.

V.I.