Poznati humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata i plivač ultramaratona dr. Bojan Glažar plivao je danas po 10 puta u čast i slavu svih hrvatskih branitelja. Dionicu od 15 km, od HE „Sklope“ u Kosinju od kaluđerovačkog mosta na rijeci Lici, dr. Glažar preplivao je za manje od 3,5 sata. Bez znakova umora, odličnog raspoloženja dr. Glažar primio je čestitke za još jedan uspjeh. Uputio ih je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i djelatnici Gospićkog sportskog saveza. Dr. Glažar je u izjavi novinarima sažeo poantu ovoga ultramaratona.

-Na ovaj način odajem počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, kao i svim sudionicima Domovinskog rata. Ovakve događaje uvijek nazivam „Da se ne zaboravi, ali i nikada više ne ponovi“. Slobodu smo stekli u krvi mnogih kćeri i sinova naše Domovine. Plivao sam njima u čast jer nemamo prava zaboraviti niti jednu hrvatsku žrtvu, rekao je dr. Bojan Glažar.

Osim što je kao mladi liječnik bio dragovoljac Domovinskog rata na ličkoj bojišnici, dr. Glažar ostao je zapamćen kada je s kolegama iz hitne medicinske pomoći izvlačio ranjene iz slovačkog autobusa koji se 2008. godine zabio u betonski stup nadvožnjaka na A-1. Tada je smrtno stradalo 16 ljudi.

L. O.