Dragovoljac Domovinskog rata, plivački maratonac i humanist dr. Bojan Glažar i ove je godine preplivao dionicu od Hidro-elektrane „Sklope“ u Kruščici do Kaluđerovca. Osmu godinu za redom dr. Glažar ovim je načinom želio odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i veličanstvenoj osloboditeljskoj akciji „Oluja“. Nakon nekoliko sati plivanja i preplivanih gotovo 15 km rijeke Like dr. Glažar je bio raspoložen za razgovor.

-Plivam u čast svih hrvatskih branitelja, posebno  u spomen poginulih branitelja, invalida i članova njihovih obitelji. Ovo mi je izuzetna čast i to je moj način zahvale hrvatskim braniteljima i  našoj Domovini. Ove godine dionica je nešto dulja, ali uz niski vodostaj Like. Moram se zahvaliti Gradu  Gospiću i dečkima iz Ribolovne udruge „Lika“ iz Gospića. Čovjek sam s mora, ali sam već dugo  ovdje pa se ponosim i nomenklaturom Ličanina, rekao nam je dr. Bojan Glažar koji najavljuje maraton i za iduću godinu.

U ime Grada Gospića maratonca dr. Glažara  dočekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Zahvalio se ustrajnom maratoncu koji je tijekom Domovinskog rata spašavao ljudske živote na bojišnicama Dalmacije i Like, dok danas na sebi svojstven način njeguje vrijednosti Domovinskog rata plivajući za sve hrvatske branitelje i za Hrvatsku!

H.J./N.M.

maratonplivanje