LIČKI  OSIK – Serijal predizbornih skupova Hrvatske demokratske zajednice započeo je u prepunoj OŠ „dr. Franjo Tuđman“. Na samome početku nazočni su burnim pljeskom pozdravili predsjednika ŽO HDZ-a i drugog na stranačkoj listi  za IX. Izbornu jedinicu dr. Darka Milinovića, predsjednika GO HDZ-a Grada Gospića Petra Krmpotića, kao i ostale stranačke dužnosnike: Milana Kolića, Milana Jurkovića, Martu Grgurić, Ivicu Ćaćića,  dr. Dražena Jurkovića, prof. Ivicu Mataiju, kao i veliku skupinu Mladeži HDZ-a. Predsjednica TO HDZ-a Lički Osik Marta Grgurić podsjetila je  u svojem govoru na činjenice kojima svjedoči svaki građanin Ličkog Osika jer je vlast HDZ-a  darovala stanove Hrvatsima  prognanim iz BiH, kao i hrvatskim braniteljima. Također je naglasila kako je tijekom zadnjih godina na poboljšanju kvalitete života u ovome mjestu učinjeno mnogo toga, dok je koalicijska vlast na čelu  sa SDP-om sustavno ignorirala učestale zahtjeve vezane uz brojne probleme. Na ovo se nadovezao župan Milan Jurković, šesti kandidat na stranačkoj listi u IX. Izbornoj jedinici rekavši kako se isto događalo u svim mjestima Ličko-senjske županije, a tadašnja aktualna koalicijska Vlada nije željele tijekom četiri godine prihvatiti niti jedan plasirani i itekako opravdani projekt. Jurković je također istaknuo podatak po kojemu niti tadašnji premijer, niti nitko od ministara nisu posjetili i obišli ove prostore kako bi uvidjeli probleme s kojima su se tada susretali građani i lokalna samouprava Ličko-senjske županije.

   Pozdravljen burnim pljeskom prvi čovjek Ličko-senjskog HDZ-a dr. Darko Milinović u svojem se govoru dotaknuo brojnih detalja vezanih uz povijest, sadašnjost i budućnost ovog dijela Hrvatske.

–          Nije HDZ slučajno započeo predizborne skupove u Ličkom Osiku i to samo dan nakon što smo se poklonili žrtvama Vukovara i Škabrnje. Na koji kilometar odavde je Široka Kula, mjesto stradavanja 40 nedužnih civila. Mi naše žrtve nikada ne zaboravljamo jer na to nitko nema pravo. Sada smo u Ličkom Osiku, koji su zločinci željeli preimenovati u Teslingrad. Nismo se tada predavali, već zajednički s našim prijateljima, Hrvatima iz BiH, ustrajali i stvarali novi život. Kada vas vidim u ovolikom broju, a posebice kada vidim ovoliko mladih ljudi sretan sam jer znam da hrvatstvo nije demode. Moderno je i ostat će moderno kada uđemo u EU. Danas nisu laka vremena za HDZ, ali neće  230 tisuća naših članova dozvoliti da nas Željko Jovanović proziva da smo kriminalna organizacija. Ako ima takvih pojedinaca u našim redovima, neka odgovaraju za to, ali časni ljudi, među kojima su brojni hrvatski vitezovi, neće dozvoliti nikoga da vrijeđa to veliko bogatstvo hrvatske države. Zoran Milanović kaže da mu je najveći sin Hrvatske drug Tito. To je njegovo mišljenje. Ali on mora znati da se najveći broj Hrvatica i Hrvata kaže da je naš najveći sin dr. Franjo Tuđman, stvoritelj današnje Hrvatske. Čekalo se stoljećima da rodi čovjek poput dr. Tuđmana koji je  stvorio HDZ i poveo nas  u veličanstvene pobjede. Sjetite se Rajka Ostojića i njegovih tvrdnji kako je Gospić mali grad kojem ne trebaju magnetna rezonanca i drugi uređaji. Sada smo Ostojiću mali, a kada je trebalo zaustaviti agresiju bili smo, a i danas smo ostali veliki. Moj prijatelj Milan Jurković rekao je kako tijekom četiri godine vlasti SDP-ove koalicije ovdje nitko nije od te vlasti ovamo htio niti kročiti, a kamo li nešto izgraditi. HDZ je Hrvatsku shvatio drukčije. Uvijek smo težili tome da ravnomjerno  razvijamo našu Domovinu. Bez zaobilaženja kao što su to nama činili od 2000. do 2003. Zato dragi prijatelji izađite na izbore i dajte povjerenju stranci i ljudima koji su vas do sada časno zastupali, kazao je između ostaloga dr. Darko Milinović koji je na kraju zapjevao zajedno s članovima KUD-a „Lika“ iz Ličkog Osika.

                                                                                                                          M. S.