ZAGREB-Danas održani 16. Opći izvještajni sabor Hrvatske demokratske zajednice na sebi svojstven način potvrdio je nakanu stranke da u potpunosti preuzme kormilo države. Što izravno, što neizravno, aktualna je Vlada Zorana Milanovića proglašena uvjerljivo najnesposobnijom u hrvatskoj povijesti, a unutarstranačke kolizije i animoziteti najbolji su znak raskola SDP-a. Tako se npr. čulo kako Milanović ne može kontrolirati niti Vladu, niti svoju stranku, dok od famoznog Plana 21 nije ostalo niti realiziranog slova.
Među 20 odabranih govornika na 16. Općem izvještajnom saboru HDZ-a govorio je i predsjednik ličko-senjskog HDZ-a dr. Darko Milinović, s čime je potvrđen njegov neupitan status u vrhu stranke. U telefonskom nam je razgovoru prepričao dijelove svojega govora koji je bio prihvaćen s velikim odobravanjem nazočnih.

Milinovic

-Između ostaloga pozvao sam na jedinstvo naše stranke i izrazio uvjerenje u pobjedu na parlamentarnim i na predsjedničkim izborima. U HDZ i danas se osjeća novi zanos, tu su i nove ideje. Rezultati izbora za EU-parlament u našoj su županiji najjači u državi i na tome nam je predsjednik Tomislav Karamarko posebno čestitao odmah nakon izbora, te na ovaj je način izrazio bezrezervnu podršku ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije. Također je evidentno da su nam se na nacionalnoj razini vratili mnogi članovi stranke koji su iz nekih razloga zadnjih godina ostajali po strani. Povećao se i broj simpatizera HDZ-a u svim županijama. HDZ se u političku arenu vratio još jači i još veći! Zato sam u svojem govoru isticao kako na buduće izbore idemo uzdignuta čela, potpuno sigurni u uspjeh, rekao nam je dr. Milinović.

L.O.