Naslovnica Izbori 2011 Dr. Milinović i Mate Bulić zajedno u Korenici

Dr. Milinović i Mate Bulić zajedno u Korenici

4

    KORENICA – Sinoć održanim predizbornim skupovima u Udbini i Korenici Hrvatska demokratska zajednica zaokružila je ovogodišnji  predizborni ciklus. Nakon Udbine, gdje se okupilo mnoštvo, ogroman je skup  održan u dvorani Srednje škole u Korenici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta kako bi  dočekala kandidate na listi HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici dr. Darka Milinovića i župana Milana Jurkovića sa suradnicima. Nazočnima se najprije obratio načelnik Općine Plitvička jezera Ivica Kukuruzović koji je nabrojao samo neke od brojnih projekata koji su uvelike poboljšali kvalitetu života u ratom opustošenom području ove općine. Kukuruzović je istaknuo podatak po kojemu su članovi HDZ-a sa ovih prostora  morali 1990. godine kriomice  pronijeti do Zagreba listiće s referenduma na kojemu se odlučivalo o hrvatskoj samostalnosti. Govoreći o dosezima obnove župan Milan Jurković podsjetio je nazočne kako je  opustošena Korenica postala mjesto ugodno za život, a NP Plitvička jezera hvale vrijedan gospodarski resurs koji je ove godine već imao milijuntog posjetitelja. Također je  naglasio kako Općina Plitvička jezera nije slučajno odabrana za održavanje zadnjeg ovogodišnjeg predizbornog skupa.

  – Na samo koji kilometar odavde  pala je prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu, redarstvenih Josip Jović. Poginuo je u sukobu s onima koji su htjeli uništiti sve hrvatsko, koji su željeli da nestanemo. I mi i naša djeca, naša kultura, naša cjelokupna povijest. Ali nisu uspjeli, kao što kažeu stihovi  »ko na tvrdoj stini svoju povist piše tome niko neće povist da izbriše»!

      Zamjenik predsjednice HDZ-a  i predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović u svojem je govoru ponovno digao na noge cijelu dvoranu. Na pozornici se pridružio popularnom Mati Buliću s kojim je najprije zapjevao nekoliko domoljubnih pjesama. Govoreći potom o sadašnjoj političkoj situaciji dr. Milinović je ustvrdio kako je  ovo presudan trenutak za Hrvatsku.

  – Dragi prijatelji, ovo je vrijeme jednako važno kao i prije 20 godina. Skrene li Hrvatska ulijevo, što nikako ne smijemo dopustiti, dogodit će nam se scenarij partijaša, podobnosti, uništavanje naše vjere i svih vrijednosti Domovinskog rata. Uvjeren sam da demokršćanska Hrvatska to neće dopustiti drugu Milanoviću i njegovoj partiji. On proziva gotovo 230 tisuća članova HDZ-a da smo zločinci. Pa ukoliko i ima netko među nama tko je učinio kazneno djelo, ja sa ovoga mjesta poručuje da svatko za nedjelo treba i odgovarati. Zato bi bilo dobro da SDP prekontrolira svoje tajne račune otvorene u inozemstvu još za vrijeme bivše Jugoslavije sa koji su financirani egzekutori UDBE koji su ubijali svakoga tko se usudio protusloviti komunizmu. HDZ je otvorio vrata prema Europi, izvršili smo sve obećano, a skretanje ulijevo je najmanje što nam treba u 21. stoljeću. Drugovi iz SDP-a i «kukuriku» koalicije  moraju znati da nam neće skinuti krunicu koji kao ponosni Hrvati i katolici nosimo u slobodnoj Hrvatskoj, za što je najzaslužniji naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, kazao je između ostaloga u svojem govoru dr. Darko Milinović i pozvao nazočne da 4. prosinca bez straha zaokruže listu HDZ-a i na taj način dadu podršku najhrvatskijoj stranci i njezinoj predsjednici Jadranki Kosor.

                                                                                                M. S.

4 Komentari

  1. ovo je povijesno vrijeme za hrvatsku i vrijeme kad nam relano priejti crvena hrvatska ,koja zeli pogaziti sve one vrijednosti za koje smo se zalagali ,za koje smos e krvlju izborili,zbog kojih smo patili ,,,treba gledati strateski za buducnost i zaboraviti osobne razmirice itd,Milinovic se bori za liku ,za hdz ,moguce je da negdje i pogrijesi,ali nemojmo sad otvarati frontove izmedju sebe ,u momentu kad nama crveni,koji nas mrze,prijete osvetama,progonima,smjenama,itd ,budimo jedinstveni,,,slozni,jer samo tako imamo sanse da prevladamo izazove koji stoje pred nama…

  2. Svi smo se mi ponekad osjecali zanemareni,prevareni,itd,al nije vrijeme da se kao budale sad svadjamo oko sebicnih stvari!bilo je gresaka,ali najveca i fatalna bi bila nesloga u momentu kad nam crvena kukuriku koalicija sprema osvetu.politicko unistenje.kad se povampirene jugo aveti komunisti sa petokrakama valjaju nasim trgovima gradovima,mi moramo biti slozni,radi nasih palih branitelja.radi nasih slavnih pobjeda u domovinskom ratu,radi nasih politickih uspjeha(nato,eu itd)radi nas samih i buducnosti nase djece,unuka,da se ne moraju opet bojati i sramiti biti hrvati.zoram milanovic taj sin partijskog funkcionera kaze da njemu nije vazna hrvatska zastava.pa time je sve rekao.zastava je simbol hrvatskog naroda sahovnica mu smeta on bi petokarku stavio jugoslovensku.evo jucer se u vijecu eu moglo cuti da hrvatska u slucaju pobjede kukuriku nema sanse izlaska iz krize jer su to komunisti koji zele balkanse asocijacije-jugoslaviju!zato nemojmo gledati sto smo a sto nismo dobili od Hrvatske,nego sto smo i sto jos moramo dati za nasu jedinu nam Hrvatsku!!

  3. mogu razumjeti razocaranje u hdz jer su povucenio mnogi krivi potezi au hdz su uvuikle razne ulizice licemjeri itd ali drzavotvorni hrvati razocarani u hdz imaju za koga glasovat ,ne moraju dati glas kukuriku koaliciji ili ne izici na izbore,neka glasaju za HSP najstariju hrvatsku stranku koja se nikad nije ogrijesila o hrvatski narod!!!

  4. ne bojmo se Hrvatske slobode,ne dajmo da nas dalje pljackaju,da se samo koriste od nase domovine,ona to ne zasluzuje,ona zasluzuje našu ljubav,naše poštovanje,našoj Hrvatkoj je potrebno puno ljubavi,za našu hrvatsku se treba boriti,našu hrvatsku treba voljeti,,,i nikad se ne razocarati u hrvatsku ideju zbog pojedinaca koji su kompromitirali u ime hrvatske hrvatsku ideju,hrvatska je u nasim srcima hrvatska je nacin zivota,,,a od 4,12,bi mogla nazalost opet doci vremena teska za hrvate ,ali shvatimo to kao iskusenje i križ koji moramo nositi,

Comments are closed.