Kako se i očekivalo, predizborni skup HD-a i koalicijskih partnera uoči nedjeljnih izbora za članove Mjesnih odbora, što je održan u prepunom kinu „Korzo“, bio je prožet gromkim pljeskom i na trenutke euforičnom atmosferom. Uz predsjednika ŽO HDZ-a dr. Darka Milinovića, na skupu su nazočili predsjednik GO HDZ-a Petar Krmpotić, župan Milan Kolić, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Ivica Čačić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Ivan Biljan, predsjednica županijske Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinska“ Marta Grgurić, predsjednica GO HSP-a AS Ana Šerić Konjikovac, predsjednik GO HSS-a Željko Rukavina, predsjednik udruge hrvatskih branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Pajo Brkljačić i predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon intoniranja himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima i utemeljitelju stranke i Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, prvi se za govornicu popeo predsjednik GO HDZ-a Grada Gospića, gradonačelnik Petar Krmpotić.
-Ovi izbori za Mjesne odbore su itekako važni. Oni se nekom možda čine manje važnima, ali su to možda i najznačajniji izbori. Onaj tko vodi sela, naselja i gradove, taj je uvijek i najjači u državi. Naša se koalicija natječe u 22 Mjesna odbora i nema mjesta sumnji u našu pobjedu. Koristim prigodu najiskrenije se zahvaliti svima onima koji su unatrag 4 godine vodili Mjesne odbore. Zahvaljujem im na trudu, na poštenju, na svojem slobodnom vremenu jer su svi oni volonteri. Često su trpjeli pritisak nekih svojih sumještana, a istodobno su morali surađivati s Gradom i Županijom, tražiti pomoć u rješavanju različitih problema. Uvjeren sam da smo kao Grad Gospić uvijek bili pouzdan partner i iza sebe smo zajedničkim radom ostavili puno toga dobroga jer je stanje puno bolje nego li je bilo. Kako u infrastrukturi, tako i u uvjetima života. Slijedi nam korak da naša sela postanu samoodrživa, da mladi ljudi doma imaju posla i ne odlaze u veće centre. Da bi se sve to ostvarilo mora postojati sinergija između sela, grada i države, kazao je Petar Krmpotić. Dio programa ispunili su nastupi KUD-ova iz Gospića, Donjih Pazarišta, Široke Kule i Ličkog Osika, što je poslužilo kao uvodni detalj govora dr. Darka Milinovića, predsjednika ŽO HDZ-a, saborskog zastupnika i osobnog izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.
-Dio teksta jedne pjesme glasi „Ječam žanjem jagodo“. Pa ova bi Vlada bila najsretnija da se ovdje ništa ne sije niti sadi, da nas je još manje. Zato su ovi izbori važni jer svaki izbori šalju jasnu političku poruku. Milanović, Pusićka i svi oni u ovih su 3 i pol godine čini sve ne bi li ukinuli Ličko-senjsku županiju. Varaju se, to im nećemo dopustiti. Izbori u nedjelju biti će im još jedna poruka iz ovoga grada, iz ove Županije. Dosta je bilo zaobilaženja ove županije! Drugi napjev kaže „Moj dragane još ću te varati“. To bi trebalo mijenjati. Predsjednik SDP-a u Gospiću je Nikola Maras i on bi mogao zapjevati „Moj Zorane još ću te varati“ da SDP u Gospiću ikada može pobijediti. Nije u ovih 20 godina, pa neće niti ove nedjelje. Poruka koju ćemo poslati u nedjelju je: Nismo zadovoljni s ovom Vladom i ne možete nas više zaobilaziti. Lokalni SDP ne može pozvati druga Milanovića i reći mu da podrži kvalitetne programe aktualne vlasti u Gospiću i Županiji.
…Posebno ću u ime predsjednika Karamarka pozdraviti sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Da nije bilo branitelja, danas bi se ovdje plesalo „Užičko kolo“! Ilustrativno je kakav je odnos ove Vlade prema braniteljima. Đuro Glogoški moli premijera da na razgovor na kratko primi izaslanstvo hrvatskih branitelja, a Milanović mu cinično poručuje „nema šanse“. Pitam se jeli to civilizacijski odnos jednog premijera prema populaciji najzaslužnijoj u stvaranju ove države?!? Sve se ove godine SDP i njegova koalicija bave lažima i podmetanjima. Više se svađaju nego li razgovaraju. Zašto sam siguran u ishod ovih izbora. Često zovnem gradonačelnika Krmpotića i pitam ga gdje se nalazi. Da se nađemo na kavi, da „bacimo“ partiju buća, ili nogomet. Puno puta mi je odgovorio kako se nalazi u nekom od 50 gradskih naselja, da razgovara s ljudima i sa svojim suradnicima rješava krucijalne probleme mještana. Eto, zato sam uvjerenu ishod ovih izbora. Izađimo stoga ove nedjelje na izbore, izaberimo najbolje i pošaljimo Vladi nedvosmislenu političku poruku da SDP i njegovi partneri ovdje nikada neće izvojevati pobjedu, kazao je između ostaloga dr. Milinović. U zadnjem dijelu skupa na pozornicu su se popeli nositelji kandidacijski lista za Mjesne odbore iz redova HDZ-a i koalicijskih partnera. Kako se moglo čuti na listama se nalazi i kandidati koji ne pripadaju niti jednoj političkoj opciji, ali su svojim radom zaslužili povjerenje.

L.O.