Dr. Milinović najavio još jednu pobjedu

     GOSPIĆ – „Potpisivanjem ovog  sporazuma dodatno ojačavamo snagu desnog centra u Ličko-senjskoj županiji“, rekao je dr. Darko Milinović uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HSP-a „dr. Ante Starčević“ na županijskoj razini. Svečanosti su nazočili i predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić, tajnik stranke Pero Ćorić i županijski predsjednik te stranke Željko Nekić koji je s dr. Milinovićem potpisao koalicijski  sporazum.

– Ovo je ponovno okupljanje demokršćanske  političke scene u našoj županiji. Uvjeren sam da ćemo  biti najjača politička snaga na ovim izborima. Tako je bilo i na prošlim  lokalnim izborima. Naše stranke okupljaju demokršćanski centar i istinske pravaše. Na taj ćemo način stvoriti sinergiju koja će rezultirati još jednom pobjedom kojom ćemo ujedno poručiti aktualnoj Vladi da ne zna voditi Hrvatsku. Ovo je prvi potpis županijskog HDZ-a  s jednim koalicijskim partnerom, a već smo u pregovorima s HSS-om, ali nekim drugim strankama koje „drže“ taj desni centar. Stoga sam siguran u našu snagu, a onima koji su na vlasti na nacionalnoj razini mogu samo poručiti da će na ovim prostorima, a uvjeren sam i puno šire, SDP na lokalnoj razini  biti i dalje u oporbi. Ovo je poruka mene kao predsjednika Županijskog HDZ-a, ali i poruka mojih prijatelja iz svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a,  rekao je dr. Milinović pozdravivši načelnike općina i gradonačelnike s prostora  Ličko-senjske županije koji su nazočili potpisivanju koalicije. Govoreći o važnost lokalnih izbora Ruža Tomašić je napomenula potrebu služenja narodu, kao pravilo koje je temelj domoljubne  misli.

Nastavak ispod oglasa

– Ne trebamo niti na lokalnoj niti na državnoj razini ljude koji osiromašuju svoj narod, koji uvode nove poreze i služe samo svojim političkim istomišljenicima. Vrijeme je da u praksi pokažemo da moramo služiti narodu, svakom građaninu, da su nam ljudi i Domovina na prvom mjestu. Mi iz vrha stranke ne smjenjuje ljude na lokalnoj razini, već samo osluškujemo glasove s terena, rekla je R. Tomašić misleći na  novog županijskog predsjednika HSP-a AS Željka Nekića koji je  potpisao koalicijski sporazum   na županijskoj razini.

     U ulozi domaćina nazočne je pozdravio čelnik gospićkog HDZ-a i kandidat stranke za gradonačelnika Grada Gospića Petar Krmpotić, a o svojim razlozima o prelasku iz HSP-a u HSP AS govorila je Ana Šerić Konjikovac, ugledna gospićka poduzetnica i dugogodišnja „pravašica“. Županijski se HDZ na potpisivanju koalicijskog sporazuma pojavio u najjačoj garnituri. Uz dr. Milinovića bili su   aktualni župan Milan Jurković, Milan Kolić, kandidat za župana, Ivana Tomaš, kandidatkinja za zamjenicu župana, Mario Barković, gradonačelnik Otočca, Darko Nekić, gradonačelnika Senja i Ivan Dabo, gradonačelnik Grada Novalje, kao i svii HDZ-ovi načelnici općina. Kako je opetovano isticano tijekom izjava govornika Ličko-senjska županija tradicionalno je okrenuta desnim političkim opcijama, što bi se, po njihovim tvrdnjama, trebalo još jednom dokazati u praksi na svibanjskim  lokalnim izborima.

M. S.