Milinović: „Ova Županija ima povijesnu ulogu i mora opstati!“

Župan ličko-senjski Milan Kolić i gradonačelnik Grada Gospića priredili su povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana zajednički prijem za gospodarstvenike, članove Županijske skupštine i Gradskog vijeća, predstavnike javnih poduzeća i ustanova, ravnatelje i direktore s područja županije i Gospića. Okupljenim uzvanicima u holu Kulturno-informativnog centra u Gospiću najprije se obratio gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.
-Ovo je uvijek vrijeme da bismo se okupili, razmijenili iskustva i ideje, sumirali rezultate. Ovo je i prigoda zahvaliti se svima vama što ste i ove godine marljivo radili i svatko na svoj način bili na usluzi i pomoći našim građanima. Stoga vam se iskreno zahvaljujem i vama i vašim obiteljima želim čestit Božić i sretnu Novu godinu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić. Obraćajući se skupu župan Milan Kolić također se zahvalio nazočnima, ali istaknuo i brojne teškoće zbog, kako je rekao, nesposobne Vlade RH.
-Svjedoci smo kako se u ovu Županiju ulagalo gotovo bez prestanka od njezina osnutka 1993. Pripremali su se i realizirali brojni kvalitetni projekti. No, za mandata zadnje Vlade ta je praksa prekinuta i ovaj prostor Hrvatske je gotovo minoriziran. Nedavno smo iz EU socijalnog fonda dobili sredstva za angažiranje suradnika u nastavi, a preko 50 milijuna kuna „povučeno“ je za razminiranje, kako bismo ovaj prostor učinili sigurnijim i omogućiti razvoj poljoprivrede. Investitora je sve više, a upravo su nezagađenost Ličko-senjske županije i naša zajednička spremnost za suradnju svakako vrijedno jamstvo da ćemo i dalje zajednički raditi na stvaranju pretpostavki za intenzivniji gospodarski razvoj, zaključio jer župan Kolić čestitajući blagdane nazočnima.
-Blagdansko ozračje provedimo onako kako dolikuje ovom vremenu, kazao je biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović. Sada je vrijeme kada se sklapaju političke koalicije, novi savezi, a mi ovih dana i svakoga dana u godini budimo u savezu s Bogom, da s njim stalno budemo u „koaliciji“, da budemo pošteni, ponizni i dostojni Boga, rekao je biskup mons. dr. Mile Bogović koji je potom predvodio riječi molitve. Saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Mililnović pozvao je nazočne da svatko ponaosob i svi zajedno osvrnu na proteklu godinu i svoje rezultate.
-Svi ovdje okupljeni su jedna snaga, ne samo ovoga grada i županije, nego i snaga Hrvatske. Zato je ovo vrijeme prigoda da bismo sagledali što smo to učinili na našim radnim mjestima i za svoje obitelji. Vjerojatno smo mogli biti bolji. Iza nas su parlamentarni izbori. Bilo jer ponekad i teških riječi, ali mi smo velika obitelj koja sve treba i oprostiti. Dolaze vremena u kojima se govori da bi neke Županije mogle biti i ukinute. Ako Istarska Županija često ističe da svakako želi opstati, onda i Ličko-senjska županija ima to pravo i zbog povijesnih uloga, pa zato treba uvijek otvoreno reći: da, i mi želimo opstati, raditi, stvarati i tražiti da bi naša Županija bila još prosperitetnija, da bi opstala. Da naša Županija zauzme mjesto koje nam pripada. Ako smo u Domovinskom ratu dali ogromnu žrtvu, ako smo se izborili za slobodu, onda svakako imamo pravo ostati kao cjelovita Ličko-senjska županija, istaknuo je dr. Milinović čestitajući blagdane nazočnima.

H. J. /foto:N.M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa