GOSPIĆ- Konferencijom za novinare predstavnici koalicije HDZ-a obznanili su  rezultate izbora za EU parlament na razini Ličko-senjske  županije. U holu KIC-a okupili su se svi predstavnici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a i koalicijskih partnera s prostora županije. Govoreći o rezultatima izbora  predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović nije krio zadovoljstvo.

-Ponovno smo dokazali da smo po rezultatima najjači u Hrvatskoj. Grad Gospić ostvario je 66.33%, Otočac 63.83%, Grad Novalja je opet u usponu sa  56.54%, kao i Senj gdje smo dobili povjerenje 57.37 % birača. Što se tiče općina najbolji su rezultati u  Brinju, 77.23%. Slijedi Lovinac sa 73.61%, Perušić je ostvario 70.08%, pa  Karlobag sa 69.34%. U općinama sa pretežito srpskim stanovništvom rezultati su drukčiji jer je SDSS Milorada Pupovca svojim članovima i simpatizerima sugerirao da glasuju za SDP-ovu koaliciju. U  Općini Plitvička jezera ostvarena je tijesna pobjeda HDZ-ove koalicije sa 42.93%, dok je SDP odnio prevagu u Općinama Donji Lapac, Vrhovine i Udbina. Na županijskoj razini HDZ-ova je koalicija dobila  58.09 % glasova, slijedi SDP sa 22.53%, dok OraH ima  4.94%, Nezavisni forum 2.68, dok je Savez za Hrvatsku dobio  povjerenje 3.80 % birača. Milinović je komentirao rezultate, kao promjenu i na nacionalnoj političkoj sceni.

-HDZ je sa koalicijskim partnerima ponovno dokazao da smo najjača politička snaga i da je došlo vrijeme za prijevremene izbore kako bi se maknula ova nesposobna Vlada. Imamo spremne kvalitetne projekte i aktualna Vlada treba otići jer nas je dovela do gospodarskog dna. Želim se osvrnuti i na lokalnu razinu. SDP u Gospiću ima najslabiji rezultat u državi. Ovdje su neki vodili zaista prljavu i prizemnu kampanju punu uvreda i  laži. Nije im uspjelo jer su građani uvidjeli kuda to vodi i kako se to provodi, rekao je dr. Milinović. Na upit novinara kako tumači uvredljive izjave Karla Starčevića, Milinović je odgovorio kako je Karlo Starčević zagovarao neke političke opcije, a one su izgubile čak i u njegovoj sredini.

-Toliko žuči  je izgovorio protiv HDZ-ove koalicije i nekih ljudi. Ali ja mu ne zamjeram zbog toga. Kada pročitate njegovu izjavu da smo ja i Vladimir Šeks organizirali krađu novca iz njegove kuće, da ja imam organiziranu mafiju u Ministarstvu financija  koje njega porezno pritišće, to onda dovoljno govori o osobi Karla Starčevića. Ja mu sve to uistinu ne zamjeram i njemu  treba pomoć, rekao je dr. Milinović koji je na dodatni upit o kakvoj je pomoći riječ samo prokomentirao kako kao liječnik o tome ne želi govoriti, ali da bi se Starčević s nekim trebao posavjetovati. Drugo se pitanje odnosilo na Gospićanku Sanju Rukavinu, kandidatkinji na listi Nezavisnog foruma.

-Gospođa Sanja Rukavina je vodila jednu vrlo korektnu kampanju, bez podmetanja i laži. Na našim predizbornim skupovima također niste čuli niti jednu riječ protiv Sanje Rukavine, niti bilo kakav negativni komentar. Zato joj s ovog mjesta želim čestitati na hrabrosti  i  ustrajnosti jer joj nije bilo lako. Nije polučila onaj izborni rezultat koji je očekivala. Njezin je problem  druge naravi. Njezin „uteg oko vrata“ je bio upravo Karlo Starčević koji je grubim neistinama i negativnom retorikom pokušao diskreditirati HDZ-ovu koaliciju, a sve to uz pomoć jednog trabanta-portala. Starčević je najviše naštetio gospođi Sani Rukavini i  uvjeren sam da bi polučila bolji rezultat  da se ogradila od Starčevića. Evo vam jednog primjera. Novoselija  u kojoj živi Starčević dala je Sanji Rukavini svega 4 glasa! Čestitam Aleksinici, Novoseliji, Kalinovači, Plani… Vratili su se HDZ-u, a okrenuli leđa Karlu Starčeviću. Upravo su SDP, Karlo Starčević i taj pro SDP-ovski portal poznat po lažima, najveći gubitnici ovih izbora i najtužniji su zbog rezultata, zaključio je Milinović.

L. O./M. S.