Dr. Milinović: “Zajedništvo nam je uvijek potrebno“

Dr. Milinović
Dr. Milinović

 GOSPIĆ – Tradicionalni Božićni koncert ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije okupio je u Sportskoj dvorani mnoštvo koje je osim međusobnih čestitki željelo svjedočiti koncertu doajena starogradskih pjesama Zvonka Bogdana. U najavi koncerta pozdravljeni su predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, te načelnici općina. Nazočne je u ulozi domaćina pozdravio predsjednik GO HDZ-a Grada Gospića i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.
-Ovo je već trinaesta godina od kada naša stranka priređuje koncert i domjenak povodom Božića. Ne samo da slušamo dobar koncert, nego da potvrdimo jedno zajedništvo koje nas uvijek nanovo zbližava. Koristim prigodu zahvaliti se svima onima koji su u protekloj godini doprinijeli razvoju našega grada. Vjerujem da će većina od nas na Badnjak i Božić biti sa svojim obiteljima. Ne smijemo zaboraviti na neke naše sugrađane koji su sami i kojima nema tko zaželjeti blagoslovljen Božić. Na nama svima je da ih u ponoć zagrlimo i čestitamo taj veliki blagdan. Neki osamljeni ljudi su u svojim domovima. Svima njima, svima vama dragi prijatelji i vašim obiteljima iskreno čestitam Božić i želim sretnu 2014. godinu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić. Blagdane nazočnima, kao i njihovim obiteljima te svim žiteljima Ličko-senjske županije čestitao je i predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik dr. Darko Milinović. Često prekidan pljeskom publike dr. Milinović istaknuo je važnost referenduma o obitelji koji je u Gospiću polučio najbolje rezultate u RH.
-Uvijek smo bili jaki, jer nas je uvijek resio zajedništvo. Kao večeras ovdje. Najjača hrvatska stranka HDZ uvijek radi na plebiscitarnoj Hrvatskoj, ali naš premijer Milanović kaže da „one koji imaju svjetonazore drugačije od našeg koriste da bi nam napakostili. A takvih je puno u Hrvatskoj i ja ih ne poštujem“! Tako kaže naš premijer uoči Božića. Očekivao sam to od nekih ljudi, ali kada to pred same blagdane kaže premijer Vlade u kojoj je pola ateista, onda je to za svaku osudu. Zato vas sve pozivam na zajedništvo. Mi smo učeni i naučeni da poštujemo različitosti, ali ova Vlada ne poštuje nikoga, niti ičije uvjerenje. Dovoljno je reći da i danas gotovo 400 obitelji u Vukovaru traži mjesto gdje će zapaliti svijeću i oplakivati svoje najmilije čiji se grob niti danas ne zna. U isto vrijeme Milanović je u svađi sa svima nama i na silu uvodi ćirilicu u Vukovar. Nema pijeteta prema poginulima, niti osjećaja prema živima koji još uvijek pate, rekao je između ostaloga dr. Darko Milinović. Biskup dr. Mile Bogović pohvalio je rezultate referenduma i inicijativu „U ime obitelji“.
-Osim toga došao sam poslušati i zahvaliti g. Zvonku Bogdanu i njegovim tamburašima i preko njih poslati pozdrave Hrvatima u Vojvodini, našoj braći i sestrama Bunjevcima. Kada sam bio tamo rado su slušali kako su Bunjevci naselili i dio Primorja i Like. Za kraj ću otpjevati jednu pjesmu koju sam čuo u Argentini. Otpjevala mi ju je jedna žena koja ne zna niti riječi hrvatskog jezika, ali je zapamtila pjesmu što ju je u daleki svijet donijela njezina majka, kazao je biskup Bogović i poveo staru božićnu pjesmu „Uto vrime godišta“.
Vremešni, ali vrlo vitalni Zvonko Bogdan je u pratnji svojih tamburaša dulje od dva sata suvereno „vladao“ dvoranom. Sve je započelo sa skladom „Na te mislim“, pa „Tihe noći“, a kada je započeo Šantićevu „Eminu“ dvorana je velikog umjetnika pratila cijeloga koncerta do zadnjeg stiha.

L. O.

Nastavak ispod oglasa