U holu Kulturno-informativnog centra Gospić održano je danas predstavljanje programa “Gospić ima budućnost” kandidatkinje Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Gospića dr. Mirjane Vrkljan Radošević. Tijekom predstavljanja programa dr. Vrkljan istaknula je nekoliko detalja za koje smatra da su neophodni Gospiću i Lici.

– Među prioritetima je poticanje poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, zatim besplatne jaslice . Treba povećati porodiljne naknade za 3. i svako sljedeće dijete. Naši mladi se nemaju gdje okupljati pa nam je potreban Zabavni park koji bi se sastojao od skejt parka i drugog sadržaja za mlade, a uz to je svakako potrebno aktiviranje i veća uloga Savjeta mladih. Uvest ćemo motiviranje najboljih učitelja kroz uvođenje godišnjih nagrada na prijedlog učenika, kao i nastavljanje stipendiranja studenata i srednjoškolaca za deficitarna zanimanja i izgradnja poduzetničke klime u cilju otvaranja novih radnih mjesta kako bi se ti isti mladi ljudi vratili i imali gdje raditi.
Predstoji nam izgradnja IT inkubatora i Poticana stanogradnja za mlade obitelji kroz dodjelu gradskih zemljišta. Decentralizacija Like i Gospica je neophodna kako bi se stvorili uvjeti za useljavanje u prazne državne stanove. Poticaj poduzetništva izvršit će se kroz olakšice kao što su dodjela zemljišta, oslobađanje komunalnih obaveza, smanjenje prireza, učinkovit rad administracije te osnivanje savjeta za gospodarstvo.

Ne smijemo zaboraviti naše OPG-e. Zato ćemo forsirati otvaranje Ličke kuće, kao mjesta za promociju i plasman proizvoda lokalnih OPG-a. Vrlo je važan ekološki aspekt pa ćemo podupirati izgradnju spalionice otpada. Slijedi nam i uređenje okoliša oko rijeke Novčice, a tu je i sanacija raskrsnice Ulice dr. F. Tuđmana i Budačke ulice.

Neophodna nam je bolja prometna povezanost grada s prigradskim naseljima i okolnim selima. Nastojat ćemo uvesti Dan otvorenih vrata kako bi najmanje jednom mjesečno bili na raspolaganju građanima te se upoznali s njihovim sugestijama, idejama i problemima. Ne zaboravimo niti našu slavnu povijest što ćemo postići otvaranjem Muzeja Domovinskog rata.

Ovo su dovoljni razlozi za promjene. Zato glasajte za nove ljude koji su čistog obraza, bez repova i bez afera nezadovoljni trenutnim stanjem, a sve zbog loših politika koje se zadnjih 20-30 godina vode u Lici i Gospiću. Nemojte dozvoliti da neko drugi odlučuje o vašoj sudbini. S nama i našim programom Gospić ima budućnost, zaključila je kandidatkinja za gradonačelnicu Gospića dr. Mirjana Vrkljan Radošević.

Koncepciju rada Domovinskog pokreta u uvodnom dijelu skupa elaborirala je Jasna Ilić, kandidatkinja za gradonačelnicu Otočca.

-Domovinski pokret u Ličko-senjskoj županiji, kao i inače, vidi u pokretanju društva, pokretanju osobne i zajedničke misli i ideja. U pokretanju rada i čovjeka koji su u središtu ove ideje!

L.O.