Dr. sc. Nikola Šimunić: “Umjesto dijaloga-uvrede!“

U prostorijama stranke LiPO u Gospiću predsjednik GO grada Gospića dr. sc. Nikola Šimunić, ujedno  i kandidat stranke LiPO za gradonačelnika grada Gospića, održao je konferenciju za medije na temu „Uhljebi i sramne odluke Karla Starčevića“. Temu je najavio tajnik stranke Alen Zorić, dok se Šimunić osvrnuo na neke detalja života u Gospiću slabo poznate široj javnosti.

-Svjesni smo epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo. Koncem ožujka je Stožer civilne zaštite grada Gospića preporučio roditeljima da na dva tjedna ne šalju djecu u Dječje vrtiće. Velika većina roditelja je poslušala ovu odluku. Unatoč tome svim su roditeljima od strane DV „Pahuljica“ stigle uplatnice na puni iznos naknade. Mnogi su me roditelji zvali, negodovali i ogorčeni su ovim postupkom. Smatram kako je ovo sramna odluka gradonačelnika Karla Starčevića pa ga pozivam da ukine ovu odluku i da se ispriča svim roditeljima čija su djeca ostala doma, ali roditelji moraju platiti puni iznos vrtića. 

Nastavak ispod oglasa

Druga tema o kojoj bi govorio je širokopojasni Internet za gradove Gospić i Otočac te Općinu Plitvička Jezera. To je projekt koji nije niti zaživio, a u pozadini se već prave afere. Vezane su uz trgovačko društvo „Tesla –Net“ već jer je najavljeno uhljebljivanje na mjesto direktora te firme, na što je javno upozorio načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač. Na to mjesto direktora se planira uhljebiti g. Branislav Šutić. Smatram da gradonačelnik Starčević na ovaj način želi kompenzirati gubljenje zamjeničke pozicije za Ivice Tomljenovića Goluba planira ga staviti na privremenog direktora društva u osnivanju. Zato pozivam cjelokupnu javnost da pratimo ovu situaciju kako bi se vidio njezin razvoj.

Karlo Starčević će sigurno izgubiti ove izbore pa neće imati priliku realizirati ova uhljebljenja, poručio je dr. sc. Nikola Šimunić koji se u nastavku konferencije osvrnuo na način komunikacije gradonačelnika Starčevića tijekom zadnjeg mirnog prosvjeda građana Bilaja.

-Prilikom susreta ja sam mu rekao par dobronamjernih kritika, na što je on uzvratio sa salvom uvreda. Vrijeđao me kako funkcioniram na daljinski upravljač, nemam svoje “ja“, nemam svoje mišljenje i najgore je što nisam poduzetnik. On stalno radi podjele pa oni koji su poduzetnici vrijede, a svi ostali imaju manju vrijednost. Ovakav način komunikacije ne prihvaćam jer ja mogu razgovarati sa svim ljudima u RH, osim sa Karlom Starčevićem. Svaki dijalog s takvim čovjekom odmah pada u vodu ako mu dadete samo jednu kritiku, zaključio je kandidat za gradonačelnika Gospića iz stranke LiPO dr. sc. Nikola Šimunić.

Na upit novinara vezano uz neke detalje konflikta u Bilaju, Šimunić je definirao nekoliko situacija.

-Prišao sam tada gradonačelniku Starčeviću, pružio mu ruku i pitao ga zašto nisu realizirana neka njegova predizborna obećanja. Odmah se naljutio i rekao mi „ti se baviš zemljopisom, a zemljopis nije znanost“. To je eklatantno nepoznavanje tih pojmova, uvreda i dokaz kako funkcionira naše društvo. Druga uvreda je bila kako će me on početi cijeniti kada postanem poduzetnik, kada zaposlim jednu osobu i isplatim jednu plaću. Ja se borim protiv podjela i takav mi je govor nedopustiva komunikacija i ne mislim se spuštati na takav nivo, rekao je okupljenim novinarima predsjednik GO stranke LiPO i kandidat za gradonačelnika Gospića dr. sc, Nikola Šimunić.

L.O.